Sari direct la conținut

VIDEO Incendiu la un spital din Roma: Trei persoane au murit / Incendiul ar fi pornit de la un depozit de deșeuri

HotNews.ro
Incendiu spital Italia, Foto: Mauro Scrobogna/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia
Incendiu spital Italia, Foto: Mauro Scrobogna/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trei persoane vârstnice au murit după ce un incendiu a cuprins în noaptea de vineri spre sâmbătă un spital din orașul Tivoli, aproape de Roma, a informat sâmbătă presa italiană, relatează Reuters.

Un al patrulea cadavru a fost găsit în camera mortuară a spitalului San Giovanni Evangelista, dar se credea că victima a murit înainte ca incendiul să izbucnească puțin înainte de ora 23:00. (2200 GMT) vineri seara, a relatat agenția de presă Ansa.

Pompierii au folosit scări turnante pentru a ajuta la evacuarea a aproximativ 200 de persoane din spital, inclusiv o femeie însărcinată și un număr de copii.

Cei evacuați au fost duși la spitale din alte părți ale Romei pentru tratament. Decedații – doi bărbați și două femei – aveau vârste cuprinse între 76 și 86 de ani, potrivit presei.

La Repubblica

Din primele cercetări incendiul a pornit dintr-o zonă în care erau depozitate deșeuri.

Deșeurile au luat foc, îngrămădite în cantități mari, într-o zonă deschisă. Sub ferestrele camerei de urgență. De acolo, flăcările s-au extins în interiorul structurii, mai întâi la camera de urgență și apoi și în alte părți.

Polițiștii criminaliști și experții pompierilor vor trebui să reconstituie modul în care a izbucnit incendiul, dacă a fost neglijență sau a fost altceva, potrivit La Repubblica.

„Am mirosit plastic apoi s-a întrerupt curentul”, a spus o pacientă, potrivit La Repubblica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro