Sari direct la conținut

The Guardian: Situl nuclear Sellafield. Ținta atacurilor cibernetice unor grupuri legate de Rusia și China / Marea Britanie neagă – Reuters

HotNews.ro
centrala nucleara Sellafield 2007, Foto: Dave Thompson / AP / Profimedia
centrala nucleara Sellafield 2007, Foto: Dave Thompson / AP / Profimedia

Marea Britanie nu a înregistrat și nu are dovezi care să sugereze că rețelele sitului nuclear Sellafield au fost țintele unui atac cibernetic de succes, a anunțat guvernul luni, după ce The Guardian a scris că grupuri cibernetice strâns legate de Kremlin și Beijing au spart sistemele informatice, relatează Reuters.

The Guardian a raportat că Sellafield, care efectuează reprocesarea combustibilului nuclear, depozitarea și dezafectarea deșeurilor nucleare, a fost piratată de grupuri cibernetice strâns legate de Rusia și China.

„Sistemele noastre de monitorizare sunt robuste și avem un grad ridicat de încredere că nu există astfel de programe malware în sistemul nostru”, a spus guvernul.

„Acest lucru a fost confirmat pentru The Guardian cu mult înainte de publicare, împreună cu respingeri la o serie de alte inexactități în materialul lor”.

Sellafield, controlat de Autoritatea de Dezafectare Nucleară a guvernului, este situat în nord-vestul Angliei și are 11.000 de angajați.

Într-o declarație separată, Biroul Britanic pentru Reglementare Nucleară (ONR) a mai spus că nu a văzut nicio dovadă că actori statali i-ar fi piratat sistemele, așa cum a scris The Guardian.The Guardian

Dar autoritatea de reglementare a spus că Sellafield nu îndeplinește în prezent anumite standarde înalte de securitate cibernetică de care avea nevoie, adăugând că a plasat fabrica sub „o atenție semnificativ sporită”.

„Unele chestiuni specifice fac obiectul unui proces de investigare aflat în desfășusare, așa că nu putem face comentarii suplimentare în acest moment”, a spus ONR.

The Guardian scria că se crede că ONR se pregătește să dea în judecată persoane de la Sellafield pentru eșecuri cibernetice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro