Sari direct la conținut

Activitatea infanteriei rusești este în creștere pe frontul din sud-est, spune un comandant ucrainean

HotNews.ro
Soldați ruși trăgând cu un mortier pe frontul din Ucraina, Foto: Stanislav Krasilnikov / Sputnik / Profimedia
Soldați ruși trăgând cu un mortier pe frontul din Ucraina, Foto: Stanislav Krasilnikov / Sputnik / Profimedia

Șeful comandamentului militar ucrainean „Tavria” spune că activitatea infanteriei rusești este în creștere pe linia frontului din sud-estul ţării, scrie The Guardian.

Generalul Oleksandr Tarnavski, responsabil cu operațiunile Ucrainei în sud, a declarat că forțele rusești au redus numărul de atacuri aeriene, dar au intensificat activitatea infanteriei în regiune.

Într-o postare pe Telegram, duminică, generalul Tarnavski a relatat: „Activitatea infanteriei ocupanților a crescut din nou în zona operațională a Forțelor de Apărare Aeriană Tavria – au avut loc 55 de ciocniri de luptă”.

„Pe parcursul ultimei zile, inamicul a pierdut 440 de soldați și nouă unități de echipament militar. În jur de zece ocupanți s-au predat. Activitatea aviației inamice este scăzută – în cursul zilei au fost înregistrate cinci lovituri aeriene. În cursul nopții, inamicul a lansat rachete antiaeriene asupra regiunii Donețk”, a mai raportat comandant ucrainean.

Tarnavski a precizat că atacurile rusești au fost respinse în mai multe regiuni și că în Zaporojie rușii încercat de 12 ori, fără succes, să-și restabilească pozițiile pe care – spune el – le-au pierdut în zonele de la sud de Robotîne și vest de Verbove.

El a mai adăugat: „În același timp, forțele de apărare ale Ucrainei continuă să desfășoare o operațiune ofensivă în direcția Melitopol, să provoace pierderi de personal și echipamente forțelor de ocupație și să epuizeze inamicul de-a lungul întregii linii de front”.

Între timp, forțele rusești au redus asalturile asupra orașului Avdiivka din estul Ucrainei, pe care încearcă să-l cucerească de la mijlocul lunii octombrie, iar informații neoficiale din regiune arată că nu au reușit să captureze orașul devastat Mariinka din sud-vest, așa cum susținuseră unele surse rusești zilele trecute.

____

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro