Sari direct la conținut

Marea Britanie: Aproape o treime dintre britanici cred că vor mânca insecte până în 2029

HotNews.ro
Insecte, Foto: Wikipedia Commons
Insecte, Foto: Wikipedia Commons

Aproape o treime dintre britanici cred că insectele vor deveni o parte a dietei obișnuite a oamenilor, potrivit unui nou studiu, scrie The Guardian.

Fermierii din Marea Britanie se confruntă cu presiuni uriașe din cauza crizei climatice, a dăunătorilor și a bolilor care afectează plantele, iar un nou studiu publicat luni susține că 32% dintre adulții britanici cred că în aproximativ 10 ani consumul de greieri și de alte insecte va deveni ceva obișnuit.

Studiul a fost condus de Consiliul de biotehnologie în agricultură (ABC), un grup din industrie care susține că 72% dintre oameni sunt de acord cu tehnologiile de editare genetică pentru crearea unor noi specii de plante și pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa recoltei.

Producătorii, magazinele și restaurantele depun eforturi pentru a transforma peisajul culinar din Marea Britanie, în contextul în care tot mai multe persoane adoptă diete flexitariene, un tip de dietă bazată pe produse vegetale, completată ocazional cu carne.

Impactul negativ al industriei de carne asupra mediului a trezit interesul în insectele comestibile ca alternativă de hrană. Spre deosebire de alte animale, insectele pot fi crescute fără a utiliza mult pământ, apă sau alte resurse.

Conform sondajului YouGov, realizat cu ajutorul a 2.093 de adulți, aproape 2 din 5 au spus că sunt de părere că alimentația cu insecte va fi tot mai răspândită în următorii 10 ani. În grupul de vârstă 18-24, procentul a fost de 48%.

Piața de insecte comestibile va depăși probabil 520 milioane de dolari până în 2023, potrivit unor studii recente.

Organizația ONU pentru alimente și agricultură a anunțat că cel puțin 2 miliarde de oameni consumă în mod regulat insecte.

În luna noiembrie a anului trecut Sainsbury a devenit primul mare magazin din UK care a luat în stoc greieri comestibili, oferindu-i spre vânzare sub forma unor mici gustări.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro