Sari direct la conținut

Salvați Copiii: Eșecurile diplomatice vor costa mii de vieți în Gaza/ Numărul copiilor uciși, mai mare decât cifrele Hamas

HotNews.ro
Copii răniți în atacul de la Jabalia, Gaza, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Copii răniți în atacul de la Jabalia, Gaza, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

În ajunul unei reuniuni cruciale a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, organizația caritabilă Salvați copiii a criticat eforturile eșuate ale liderilor internaționali de a asigura o încetare permanentă a focului în Gaza, potrivit Sky News.

„Această scurtă pauză se va încheia miercuri și, fără o încetare a focului, copiii din Gaza vor trebui să trăiască din nou un coșmar”, se arată într-o declarație a organizației caritabile.

Cel puțin 6.000 de copii au fost uciși în Gaza de la începutul conflictului, potrivit Ministerului Sănătății din enclavă, condus de Hamas.

Dar Salvați Copiii a declarat că numărul real al copiilor uciși până în prezent este probabil mai mare.

„Având în vedere provocările în colectarea și verificarea cifrelor privind victimele din 11 noiembrie, din cauza colapsului comunicațiilor și serviciilor din spitalele din Gaza, realitatea este probabil mai crudă”, se arată în declarație.

Acesta a adăugat: „Alți 4.400 de copii sunt dați dispăruți, probabil îngropați sub dărâmături”.

Eșecul comunității internaționale de a ajunge la un acord privind încetarea focului costă mii de vieți, a concluzionat organizația caritabilă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro