Sari direct la conținut

editiadedimineata.ro: Partea întunecată a tendinței multor oameni de a transmite doar un vibe pozitiv. Pozitivitatea toxică poate afecta relațiile interpersonale

editiadedimineata.ro
Smiley face, Foto: freepik.com
Smiley face, Foto: freepik.com

”Nu-i chiar așa mare lucru”, ”O să treci tu peste”, ”Se poate și mai rău”, ”Li s-a întâmplat și altora”, ”Relaxează-te, gândește pozitiv!”, ”Hai zâmbește, nu mai plânge!”, ”Totul va fi bine”, ”Gândește-te la ceva pozitiv”. Și altele din același registru. Le cunoașteți? V-au lovit în plex, de nenumărate ori, din nenumărate surse? Sunt ceea ce psihologii numesc ”pozitivitate toxică”, partea întunecată a tendinței multor oameni de a transmite doar un vibe pozitiv. Chiar dacă intenția este una bună (deși superficială), utilizarea excesivă a pozitivității poate să-i provoace rău celuilalt.

Pozitivitatea toxică este ca o pătură enormă, dar ineficientă, care acoperă toate situațiile din viață cu o stare de fericire și optimism. Rezultatul este negarea, minimizarea și invalidarea experienței emoționale umane autentice, explică psihologul Mihai Copăceanu.

Citește mai mult pe editiadedimineata.ro

Articol susținut de editiadedimineata.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro