Sari direct la conținut

VIDEO Un deputat olandez pro-Moscova, lovit în cap cu o sticlă de bere în timpul unui miting electoral

HotNews.ro
Deputatul belgian Thierry Baudet a fost lovit in cap de mai multe ori cu o sticla de bere, Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia
Deputatul belgian Thierry Baudet a fost lovit in cap de mai multe ori cu o sticla de bere, Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un deputat olandez de extremă dreaptă, Thierry Baudet, care face campanie pentru alegerile legislative de miercuri a fost atacat luni, după ce luna trecută el a fost bătut într-un campus universitar din Belgia, a declarat partidul său, Forumul pentru Democrație (FvD), relatează AFP.

Thierry Baudet ținea un miting electoral într-un bar din Groningen (nord) când a avut loc incidentul.

Potrivit imaginilor care circulă pe rețeaua de socializare X, deputatul îi saluta pe patronii barului când deodată un bărbat îl începe să îl lovească violent în cap cu ceea ce pare a fi o sticlă verde de bere. Din imaginile video reiese că a fost lovit de trei ori cu sticla.

Baudet a fost imediat escortat afară din bar, în timp ce oamenii din bar îl opresc pe atacator, care a fost ulterior arestat de poliție.

El a fost dus la spital, a spus FvD pe X, fără a preciza dacă a fost rănit.

„Se pare că totul este în regulă”, a adăugat partidul.

Baudet, un parlamentar controversat, a promovat diverse teorii ale conspirației și este cunoscut pentru sprijinul său deschis pentru Moscova.

În octombrie, un bărbat cu o umbrelă în mână s-a aruncat asupra lui în campusul Universităţii din Gent. Baudet a plecat de acolo în stare de şoc.

Cele două atacuri au stârnit reacții de revoltă din partea clasei politice și au fost lansate apeluri la întărirea securității politicienilor.

Miercuri, olandezii merg la vot pentru alegerile legislative.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro