Sari direct la conținut

Autoritatea Palestiniană acuză că armata Israelului i-a bombardat pe tinerii de la festivalul Supernova / Netanyahu: E inacceptabil că Mahmoud Abbas neagă existența masacrului Hamas

HotNews.ro
Militanții Hamas au ucis 260 de persoane la festivalul Supernova care se desfășura aproape de granița Israelului cu Gaza, Foto: AFP / AFP / Profimedia
Militanții Hamas au ucis 260 de persoane la festivalul Supernova care se desfășura aproape de granița Israelului cu Gaza, Foto: AFP / AFP / Profimedia

Autoritatea Palestinienă susține, într-o declarație, că elicopterele israeliene au bombardat civili israelieni pe 7 octombrie, în timpul festivalului de muzică Supernova, punând la îndoială masacrul Hamas în urma căruia au murit 350 de tineri care participau la festival, notează Times Of Israel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reacționat, susținând că este absurdă acuzația că armata Israelului și-a masacrat propriii civili.

„Astăzi, Autoritatea Palestiniană din Ramallah a spus ceva absolut absurd. A negat că Hamas a fost cel care a comis oribilul masacru de la festivalul Supernova de lângă Gaza”, a spus Netanyahu într-o declarație video publicată în ebraică și engleză. „De fapt, a acuzat Israelul că a comis acel masacru. Aceasta este o inversare completă a adevărului”, a spus el.

Netanyahu a adăugat că președintele AP Mahmoud Abbas, „care în trecut a negat existența Holocaustului, astăzi neagă existența masacrului Hamas și asta este inacceptabil”.

Declarația Autorității Palestiniene vine la doar o zi după ce președintele american Joe Biden a declarat că o Autoritate Palestiniană „revitalizată” ar trebui să conducă Fâșia Gaza după război, lucru pe care Israelul l-a respins în mod repetat, subliniind refuzul AP de a condamna atacul din 7 octombrie.

Ipoteza conform căreia un elicopter al forțelor armate israeliene a sosit la locul festivalului de lângă Re’im pe 7 octombrie a fost publicată sâmbătă de Haaretz, pe baza unei surse anonime din Poliția israeliană. Ulterior a fost preluată pe scară largă de presa arabă. O declarație a poliției remisă presei ulterior precizează că ancheta sa s-a concentrat numai pe activitatea poliției, și nu pe orice activitate armatei și, prin urmare, nu a oferit „nicio indicație despre vătămarea civililor din cauza activității aeriene de acolo”. Armata nu a comentat raportul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro