Sari direct la conținut

VIDEO Alertă falsă cu bombă în Arad, unde o fostă judecătoare a chemat poliția spunând că ar avea un dispozitiv exploziv pe maşină

HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

O femeie din Arad a alertat Poliţia, miercuri, spunând că pe autoturismul său ar putea fi montată o bombă, după ce ar fi primit ameninţări, astfel că forţele de intervenţie au asigurat zona, potrivit Agerpres. Geniștii au făcut verificări, iar pericolul nu s-a confirmat.

14:28 Pirotehniştii nu au găsit niciun dispozitiv exploziv, potrivit Agerpres.

La adresa de domiciliu a femeii au intervenit forţe impresionante, fiind blocată strada şi evacuaţi locuitorii din casele învecinate, conform IPJ Arad.

Pirotehniştii au verificat ambele autoturisme ale fostei judecătoare, care sunase la 112 să spună că a fost ameninţată şi că sub un autoturism ar putea fi amplasată o bombă. Niciun dispozitiv străin nu a fost însă găsit.

„Maşinile familiei, precum şi imobilul, au fost verificate, nefiind găsit niciun dispozitiv suspect”, a precizat IPJ Arad.

13:00 Potrivit presei locale din Arad, femeia se numeşte Liliana Ştef şi este o fostă judecătoare de la Tribunalul Arad. Aceasta s-a pensionat la începutul lunii noiembrie, notează News.ro.

Incidentul are loc pe strada Mărăşeşti, din zona centrală a oraşului Arad.

„Poliţiştii arădeni au fost sesizaţi despre faptul ca o femeie, din Arad, ar fi ameninţată, iar pe unul din automobilele acesteia s-ar fi montat un dispozitiv străin. Zona a fost asigurată, peroanele din imobilele din zonă sunt în curs de evacuare, fiind constituit un perimetru de siguranţă. Traficul a fost blocat pe toată strada”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

La faţa locului a fost solicitată echipa de pirotehnişti, dar mai intervin şi echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmerie.

În mai 2021, omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit după ce maşina în care se afla a explodat, la scurt timp după ce a plecat de pe loc. Anchetatorii au stabilit că în autoturism a fost plasată o bombă, fiind deschis dosar penal de omor cu premeditare.

Poliţiştii nu i-au găsit, nici până în prezent, pe cei care au montat dispozitivul explozibil pe maşina omului de afaceri. Ministrul de interne de la acea vreme, Lucian Bode, dădea asigurări că „România este o țară sigură”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro