Sari direct la conținut

Procesul lui Trump în cazul alegerilor din Georgia s-ar putea încheia abia în 2025, spune un procuror

HotNews.ro
Donald Trump, Foto: Rebecca Blackwell / AP / Profimedia
Donald Trump, Foto: Rebecca Blackwell / AP / Profimedia

Cazul de interferență electorală al fostului președinte american Donald Trump în Georgia s-ar putea să nu se încheie până în iarna anului 2024 sau la începutul anului 2025 – în timpul ultimelor pregătiri pentru următoarele alegeri sau poate chiar după acestea – a declarat marți procurorul care conduce acest caz, potrivit Reuters.

„Cred că procesul va dura multe luni și nu mă aștept să ne încheiem până în iarnă sau la începutul anului 2025”, a declarat procurorul districtului Fulton County, Fani Willis, în cadrul unui eveniment Washington Post Live.

Alegătorii vor începe să voteze în toamnă în cadrul alegerilor prezidențiale din 2024, în care Trump este favorit la nominalizarea republicană pentru a-l înfrunta pe președintele democrat Joe Biden.

Willis a respins preocupările legate de campanie, spunând că nu „ia în considerare un ciclu electoral sau un sezon electoral” atunci când instrumentează cazuri penale.

Judecătorul care prezidează cazul nu a stabilit încă o dată a procesului și a indicat anterior că ar putea fi nevoie ca acesta să fie împărțit în procese separate.

Trump și alte 18 persoane au fost inițial acuzate de șantaj și alte infracțiuni pentru că ar fi conspirat pentru a anula rezultatele din Georgia, unde Biden l-a învins la limită pe Trump în 2020.

Patru co-inculpați, inclusiv trei avocați care au lucrat pentru Trump sau pentru campania sa din 2020, au pledat până acum vinovați la acuzații mai puțin grave. Trump și ceilalți inculpați au pledat nevinovați.

De asemenea, Willis a calificat drept „dezamăgitor” faptul că au fost divulgate către agențiile de presă clipuri video cu declarațiile pe care unii inculpați le-au oferit procurorilor în cadrul pledoariilor lor de vinovăție.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro