Sari direct la conținut

Macron l-a sunat pe președintele israelian să își explice declarațiile care „au cauzat multă durere și supărare în Israel”

HotNews.ro
Emmanuel Macron, Foto: Lemouton / Pool / Sipa Press / Profimedia
Emmanuel Macron, Foto: Lemouton / Pool / Sipa Press / Profimedia

Președintele francez Emmanuel Macron l-a sunat pe președintele Israelului, Isaac Herzog, pentru a sublinia că nu a intenționat să-i acuze țara că a rănit sau omorât intenționat „civili nevinovați în campania sa împotriva organizației teroriste Hamas”. Acesta, după ce președintele francez a declarat într-un interviu pentru BBC că „nu există nicio justificare” pentru bombardamentele Israelului asupra „acestor copii, femei, bătrâni”, făcând apel la o încetare a focului în Gaza, relatează Times of Israel.

Potrivit biroului lui Herzog, Macron a sunat să clarifice că „nu a intenționat să acuze Israelul că a făcut rău intenționat unor civili nevinovați în campania împotriva organizației teroriste Hamas”.

„Președintele Macron a subliniat, de asemenea, că sprijină fără echivoc dreptul și datoria Israelului la autoapărare și și-a exprimat sprijinul pentru războiul Israelului împotriva Hamas”, arată declarația biroului președintelui israelian.

„Președintele Macron a explicat că comentariile sale în timpul interviului au fost făcute cu referire la situația umanitară, care a rămas o problemă importantă pentru el și multe țări. Președintele Macron i-a reiterat președintelui Herzog angajamentul său de a cere eliberarea imediată a ostaticilor și a menționat că lucrează pentru a ajuta la această problemă importantă”, se arată în declarație.

Herzog spune că afirmațiile lui Macron „au cauzat multă durere și supărare în Israel” și a salutat explicațiile lui Macron.

„Statul Israel și IDF continuă să acționeze într-o manieră umanitară și în conformitate cu dreptul internațional”, i-a spus Herzog lui Macron, adăugând că Israelul ia „toate măsurile posibile pentru a preveni vătămarea civililor neimplicați” și aruncă vina. pentru victimele civile pe Hamas.

Amintim că, într-un interviu acordat BBC și difuzat vineri seară, președintele francez Emmanuel Macron a îndemnat Israelul să înceteze bombardamentele care ucid civili în Gaza.

„Împărtășim durerea (Israelului). Și împărtășim dorința lor de a scăpa de terorism”. Dar nu există „nicio justificare” pentru bombardarea civililor din Gaza, a spus el, referindu-se la „bebeluși, femei și bătrâni”.

„De facto – astăzi, civilii sunt bombardați. Acești copii, aceste femei, acești bătrâni sunt bombardați și uciși. Deci nu există niciun motiv pentru asta și nicio legitimitate. Așa că îndemnăm Israelul să se oprească”, a spus liderul francez.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro