Sari direct la conținut

Ministrul Educaţiei: E posibil să avem registru matricol unic pentru învăţământul preuniversitar

HotNews.ro
Elevi rasfoind manuale scolare in clasa, Foto: Agerpres
Elevi rasfoind manuale scolare in clasa, Foto: Agerpres

Elevii de la învăţământul preuniversitar ar putea să aibă registru matricol unic, la fel cum au în prezent studenţii. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că printr-un astfel de registru Ministerul Educaţiei ar putea şti cu precizie câţi dintre elevii români studiază în ţările din Uniunea Europeană.

„În urmă cu un an de zile, aflam de la preşedinta comisiei de învăţământ din Spania că în Spania învaţă 100.000 de copii români. Dacă pentru învăţământul universitar a fost posibil ca în momentul în care un tânăr a intrat într-o universitate şi s-a înmatriculat în acea universitate el este automat înscris în acest registru unic şi poate fi urmărit în toată evoluţia lui, eu cred că acelaşi lucru trebuie să-l facem şi pentru învăţământul preuniversitar. Pentru că în acest moment este foarte greu de ştiut atunci când pleacă un copil dintr-o şcoală când îl raportează şcoala ca fiind plecat. O situaţie corectă este o situaţie care te ajută ca pe baza unor date corecte să iei decizii”, a spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei nu a precizat de când va fi pusă în practică această măsură.

CITEȘTE ȘI: Ecaterina Andronescu propune, din nou, introducerea bacalaureatului diferențiat: Elevii ar trebui să poată alege între BAC-ul național și cel profesional sau tehnologic

CITEŞTE ŞI Ecaterina Andronescu vrea o nouă lege a educației până în iunie anul viitor: Școala să-l profesionalizeze pe elev pentru a exercita muncă utilă în societate

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro