Sari direct la conținut

Rusia a doborât o dronă în apropiere de Moscova, zborurile au fost suspendate pe trei aeroporturi

HotNews.ro
Ucraina folose;te drone Beaver pentru a ataca pe teritoriul Rusiei, Foto: Captura Twitter
Ucraina folosește drone Beaver pentru a ataca pe teritoriul Rusiei, Foto: Captura Twitter

Rusia a raportat un nou atac cu drone asupra Moscovei în primele ore ale zilei de sâmbătă, care a obligat iar autoritățile să închidă temporar toate cele trei mari aeroporturi care deservesc capitala, transmite Reuters.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că o dronă a fost doborâtă de sistemele de apărare aeriană deasupra districtului Istra din regiunea Moscovei. Districtul se află la aproximativ 50 km vest de Kremlin.

Cele trei mari aeroporturi din Moscova, Sheremetyevo, Domodedovo și Vnukovo, și-au suspendat zborurile timp de câteva ore, a anunțat agenția de știri TASS.

Atacurile aeriene asupra Moscovei și a altor teritorii controlate de Rusia s-au intensificat în ultimele săptămâni, inclusiv cel cu 42 de drone interceptate vineri deasupra Peninsulei Crimeea, unul dintre cele mai mari atacuri aeriene raportate de la începutul războiului.

Deși atacurile nu au provocat pagube importante, intensitatea lor a forțat autoritățile ruse să închidă temporar aeroporturile care deservesc capitala de mai multe ori în această săptămână.

Rusia a acuzat Ucraina pentru atacul de vineri și pentru toate asalturile anterioare, care s-au intensificat după ce două drone au fost distruse deasupra Kremlinului la începutul lunii mai.

Ucraina nu a comentat imediat și aproape niciodată nu revendică public responsabilitatea pentru atacuri în interiorul Rusiei sau pe teritoriul controlat de Rusia în Ucraina.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro