Sari direct la conținut

VIDEO Momentul în care rușii au atacat cu racheta orașul Cernihiv / Piața orașului plină de oameni și o tânără care se filma și apoi… atacul

HotNews.ro
Un barbat ranit, aproape de Teatrul Dramatic, in atacul rusilor asupra orasului Cernihiv, Foto: Anatolii STEPANOV / AFP / Profimedia
Un barbat ranit, aproape de Teatrul Dramatic, in atacul rusilor asupra orasului Cernihiv, Foto: Anatolii STEPANOV / AFP / Profimedia

Șapte persoane, inclusiv un copil de 6 ani, au fost ucise și peste 100 au fost rănite când o rachetă rusă a lovit o piață centrală din orașul istoric al orașului Cernihiv, din nordul Ucrainei, a anunțat sâmbătă Ministerul de Interne, relatează Reuters.

Momentul atacului, surprins pe cameră de o tânără care se filma

Oamenii se îndreptau spre biserică pentru o sărbătoare religioasă când a avut loc atacul, a spus ministerul, adăugând că 12 dintre răniți erau copii și 10 erau ofițeri de poliție.

„O rachetă rusă a lovit chiar în centrul orașului, în Cernihivul nostru. O piață, o universitate politehnică, un teatru”, a postat pe Telegram președintele Volodimir Zelenski, aflat într-o vizită de lucru în Suedia.

„O sâmbătă obișnuită, pe care Rusia a transformat-o într-o zi de durere și pierdere”, a adăugat el.

Un scurt videoclip care însoțește postarea lui Zelenski a arătat moloz împrăștiat într-o piață din fața teatrului regional, unde mașinile parcate au fost grav avariate. Videoclipul a arătat, de asemenea, pentru scurt timp, un cadavru ghemuit în interiorul unei mașini.

Cernihiv este un oraș cu bulevarde înfrunzite și biserici vechi de secole, la aproximativ 145 km nord de capitala Kiev. Ministerul de Interne a declarat că acoperișul teatrului dramatic a fost distrus în atac.

Rusia a atacat orașe ucrainene aflate departe de prima linie frontului cu rachete și drone, ca parte a invaziei lansate în februarie anul trecut.

Rușii spun că au vizat o adunare a militarilor

Agenția rusă de presă RIA Novosti a scris că rușii au vizat „adunarea specialiștilor militari în drone de luptă ai Forțelor Armate ale Ucrainei” de la Cernihiv, potrivit Ukrainska Pravda.

Propagandiștii au susținut că evenimentul a fost „deghizat”, deoarece organizatorii au recomandat participanților să nu poarte uniforme militare”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro