Sari direct la conținut

Rusia se laudă cu o nouă pușcă cu lunetă, care ar fi mai bună decât celebra Barrett

HotNews.ro
compania rusa de aparare Rostec , Foto: Timon Schneider | Dreamstime.com
compania rusa de aparare Rostec , Foto: Timon Schneider | Dreamstime.com

High Precision Systems, care face parte din grupul rusesc Rostec, și-a prezentat cel mai recent produs – pușca cu lunetă Astarta de calibrul 12,7 milimetri – la forumul Armata 2023, iar producătorul se laudă că arma a fost mai precisă decât pușca americană Barrett, potrivit Tass.

Pușca Astarta a demonstrat o acuratețe unică în timpul testelor, a declarat Vitali Bulgakov, directorul general adjunct al companiei rusești KPB Instrument Design Bureau în marja forumului Armata-2023.

„În timpul primelor noastre teste, această pușcă a arătat grupuri de cinci focuri care au lovit o suprafață mică de 1,5 centimetri pătrați. De la o distanță de 100 de metri. Acest lucru este unic. Calibrul glonțului este de 12,7 milimetri. Cu alte cuvinte, este ca și cum toate gloanțele au intrat printr-o gaură minusculă. Una după alta.”

Bulgakov a subliniat că Astarta a fost de multe ori mai precisă decât pușca americană Barrett.

„Pușca este semi-automată, dar în același timp se mândrește cu o mare precizie. Pușca Barrett a arătat o grupare medie a loviturilor de 6 centimetri. Adică i-am depășit de multe ori pe americani”, a declarat el.

Unitățile speciale vor fi primele care vor primi pușca Astarta. „Suntem concentrați pe specialiști, trupele nu au nevoie de ea în masă”, a spus Bulgakov.

Există planuri pentru producerea a aproximativ o mie de astfel puști.

FOTO Timon Schneider / Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro