Sari direct la conținut

VIDEO Imagini nebunești cu un Humvee ucrainean în acțiune: „Mulțumim poporului american”

HotNews.ro
Humvee al armatei ucrainene, Foto: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia
Humvee al armatei ucrainene, Foto: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia

Ministerul ucrainean al apărării a publicat un clip cu „imagini nebunești” ce arată interiorul unui Humvee primit de la americani în timpul unei lupte deosebit de intense cu trupele ruse.

În clip se văd cinci soldați ucraineni aflați în vehiculul HMMWV de fabricație americană, evident aflat în luptă pe front. Doi dintre infanteriști, aflați pe locurile din spate, coboară din Humvee pentru a intra în acțiune, în timp ce mitraliorul trage frenetic în mai multe direcții.

Acesta este văzut cum tot schimbă poziția turelei, în timp ce pe podeaua vehicului cad benzile de cartușe folosite.

Apoi o explozie cuprinde vehiculul, fără să fie clar dacă a fost vorba de o lovitură încasată de la un lansator rusesc sau de o mină. În ciuda șocului exploziei, cei doi soldați de pe locurile din față reușesc să iasă din Humvee imediat, iar mitraliorul coboară și el din turelă și se strecoară afară din vehicul.

Ministerul ucrainean al apărării a mulțumit Statelor Unite pentru aceste vehicule militare. „Imagini nebunești din interiorul unui HMMWV ucrainean în timpul luptei. Mulțumim poporului american! Humvee-urile voastre salvează viețile soldaților noștri”, se spune într-o postare pe Twitter.

Statele Unite au trimis Ucrainei, începând cu aprilie 2022, peste 2.000 de diferite variante de HMMWV. Potrivit site-ului Oryx, există dovezi vizuale pentru pierderea a 115 de Humvee din dotarea forțelor Kievului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro