Sari direct la conținut

VIDEO Șeful armatei ruse a vizitat trupele din apropierea liniei frontului unde se dau lupte aprige, susține Moscova

HotNews.ro
Valeri Gherasimov la un centru de comandă din regiunea Zaporojie, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Valeri Gherasimov la un centru de comandă din regiunea Zaporojie, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General al forțelor armate ruse, ar vizitat trupele din regiunea ucraineană Zaporojie, a anunțat marți Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters.

Departamentul rus al apărării a precizat că Gherasimov a inspectat un centru de comandă și a subliniat importanța loviturilor preventive împotriva forțelor ucrainene. O înregistrare video care îl arată pe acesta studiind o hartă, primind informări și urcând într-un elicopter.

Gherasimov a fost, timp de mai multe luni, ținta unor critici acerbe din partea liderului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, și a unor bloggeri militari ruși, cu privire la eșecurile Rusiei în războiul pornit în urmă cu 17 luni.

După ce Wagner a organizat o scurtă revoltă împotriva instituției de apărare la 24 iunie, au existat întrebări dacă Gherasimov își va păstra funcția. Abia după mai bine de două săptămâni a apărut în public.

Declarația și videoclipul de marți păreau menite să arate că acesta nu numai că rămâne în funcție, dar este implicat activ alături de trupele de pe linia frontului.

Regiunea Zaporojie a cunoscut unele dintre cele mai aprige lupte din ultimele săptămâni, de când Ucraina a lansat o contraofensivă la începutul lunii iunie.

Urmărește ultimele evoluții din a 524-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro