Sari direct la conținut

Braşovul a ieşit din cursa pentru obţinerea titlului de Capitală Verde Europeană 2025 / Ce orașe s-au calificat în finală

HotNews.ro
Brasov, Foto: HotNews.ro/Catiusa Ivanov
Brasov, Foto: HotNews.ro/Catiusa Ivanov

Braşovul a ieşit din cursa pentru obţinerea titlului de Capitală Verde Europeană 2025, cele trei finaliste fiind: Graz (Austria), Guimaraes (Portugalia) şi Vilnius (Lituania), a anunțat Primăria Brașov pe pagina de Facebook.

„Drumul Brașovului spre titlul de „Capitală Verde Europeană” nu se oprește aici, ci abia începe. (…)În ultimii 3 ani, orașul nostru a făcut pași concreți pentru rezolvarea problemelor istorice de mediu, lucru vizibil și din cifrele oficiale“, a declarat primarul Allen Coliban.

Reprezentanții Primăriei spun că vor continua aplicarea măsurilor cuprinse în planul de acțiune pentru Brașovul Verde și vor aplica din nou anul viitor.

„Cu fiecare lună, cu fiecare proiect, Brașovul se dezvoltă în această direcție. Până la candidatura de anul viitor vom avea și mai multe argumente care să ne susțină acest demers – noi piste de biciclete, noi amenajări de parcuri, noi surse regenerabile de energie, noi proiecte de înverzire a spațiului public, noi politici privind mobilitatea durabilă. “Brașovul are de ce să fie mândru!” Este mesajul pe care îl primim la fiecare vizită din străinătate. Suntem convinși că Brașovul merită să fie Capitală Verde Europeană”, au mai scris reprezentanții instituției pe pagina de Facebook.

Primăria Braşov a depus dosarul privind candidatura în competiţia Capitala Verde Europeană 2025 în primăvară. În luna iunie, candidatura Braşovului a fost admisă de Comisia Europeană, alături de documentaţiile depuse de Brescia (Italia), Cagliari (Italia), Graz (Austria), Guimaraes (Portugalia), Logrono (Spania), Novara (Italia), Poznan (Polonia), Rzeszow (Polonia) şi Vilnius (Lituania).

Lista finaliştilor a fost decisă de grupul de experţi internaţionali, care şi-au bazat opţiunile pe analiza mai multor indicatori de mediu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro