Sari direct la conținut

Juriu complet pentru procesul istoric al lui Donald Trump

HotNews.ro
Donald Trump, în instanță, Foto: Jabin Botsford / UPI / Profimedia
Donald Trump, în instanță, Foto: Jabin Botsford / UPI / Profimedia

Doisprezece jurați titulari și șase supleanți au fost selectați vineri de tribunalul din Manhattan pentru procesul istoric al lui Donald Trump, primul fost președinte american care a apărut în fața unui tribunal penal, a anunțat judecătorul Juan Merchan, potrivit AFP.

„Avem juriul complet”, a declarat judecătorul în cea de-a patra zi de audieri, deschizând astfel calea pentru începerea procesului.

Donald Trump este urmărit penal pentru că a făcut plăți ascunse pentru a cumpăra tăcerea unei foste vedete porno, Stormy Daniels, cu câteva zile înainte de alegerile din 2016, pe care le-a câștigat detașat în fața candidatei democrate Hillary Clinton.

Documente contabile falsificate

Dacă ar fi găsit nevinovat, ar fi un succes major pentru candidatul republican.

Cu atât mai mult cu cât el a reușit, cu ajutorul recursurilor, să își amâne celelalte trei procese penale, două pentru tentative ilegale de a anula rezultatele alegerilor din 2020 și unul pentru presupusa manipulare neglijentă a unor documente clasificate.

Donald Trump este acuzat că a falsificat documente contabile ale companiei sale, Trump Organization, pentru a ascunde, sub pretextul unor „taxe legale”, plata a 130.000 de dolari către Stormy Daniels de către avocatul său personal de la acea vreme, Michael Cohen.

În schimb, aceasta a acceptat să păstreze tăcerea în legătură cu o relație sexuală cu miliardarul în 2006. Donald Trump a negat întotdeauna această relație, iar apărarea sa insistă asupra faptului că plățile au fost private.

Dar procurorul Alvin Bragg intenționează să demonstreze că a fost într-adevăr o schemă frauduloasă de a ascunde informații alegătorilor cu câteva zile înainte de vot.

„Nimeni nu poate contesta în mod serios faptul că motivul pentru care el (Michael Cohen, n.r.) și Trump au pus la cale această schemă a fost acela de a priva alegătorii de informații care ar fi putut schimba rezultatul unor alegeri extrem de strânse”, a explicat analistul juridic Norman Eisen pentru CNN.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro