Sari direct la conținut

In atentia cetateanului Ponta

HotNews.ro
Dan Tapalaga, Foto: Hotnews
Dan Tapalaga, Foto: Hotnews

Stimate domnule Ponta, am decis sa-i scriu cetateanului sperand sa gasesc mai multa intelegere decat la ceilalti domni P. Ii cunoasteti: premierul, deputatul, candidatul, presedintele de partid si ce-or mai fi. Ei se afla cu totii intr-o campanie electorala cam bezmetica, nu te mai poti intelege cu niciunul. Stiu ca actionati diferit, fiecare cu personalitatea lui. Nu e obligatoriu, asa cum am vazut, ca premierul sa fie de acord cu deputatul. Prin urmare, cetateanul gandeste si el, presupun, cu propriul cap. Ei, daca-l folositi putin veti ajunge repejor la concluzia la care au ajuns deja o multime de oameni cinstiti: n-are rost sa mai munciti ca sa platiti o puzderie taxe.

Aveti deja venerabila varsta de 42 de ani, rad pensionarii tarii de dvs ca inca mai trageti la anii astia. Sunteti numai bun de pensionare anticipata. Cu o spaga de un milion-doua o rezolvati rapid. Va faceti un dosar de boala, gasiti dvs ceva care sa-i convinga pe medici ca numai sanatos nu sunteti. Puteti spune, de pilda, ca suferiti de cleptomanie, ca furati tot ce va pica in mana, lucrari de doctorat, bani de la oamenii cinstiti pentru a indopa gurile clientelei corupte de partid, ca aveti prostul obicei de a minti mereu. Asta tot din vreo defectiune incompatibila cu munca de zi cu zi. Cu papagalul dvs, va descurcati, n-are nimeni vreo indoiala.

Iesiti odata la pensie! Aveti doar de castigat. Nimic nu va poate opri sa va angajati a doua zi inapoi la stat, sa va luati mai departe indemnizatia de deputat si leafa de prim-ministru deoarece Ponta, liderul de partid, doreste sa schimbe legea astfel incat sa puteti cumula pensia obtinuta ilegal cu salariul. Proiectul de lege e ca si votat in Parlament, se bucura de sprijinul guvernului.

Daca va prind procurorii basisti cu falsa pensionare, nu e cazul sa va sinucideti. Acelasi premier s-a gandit la toate. Pregateste, iata, un proiect de lege de amnistiere fiscala. Nu mai trebuie sa dati banii inpoi. Daca prejudiciul dispare, va sa zica nici penal nu mai prea raspundeti. O lasa balta procurorul, luati cu suspendare in cel mai rau caz. Nu se pune. Intre noi fie vorba, cred ca premierul nu s-a gandit de fapt la nimic atunci cand a anuntat amnistia, prezentata ca fiind ba penala, ba fiscala. Ori candidatul a copt-o pentru voturi, ori liderul de partid s-a speriat de Voiculescu. E posibil sa fi complotat impreuna. In fine.

Ganditi-va putin. Ce rost are sa mai platiti taxe unui guvern care incurajeaza pe fata coruptia? Ati face bine s-o ajutati si pe mama dvs, pensionara si fost economist, sa se incadreze intr-o grupa de munca mai buna. Castiga si dansa un ban in plus. Tot cu o spaga mica de tot aranjati si pensia mamei. Si nu, nu va trebui dea inapoi sumele castigate in plus daca o prinde careva. Linistiti-o, spuneti-i ca premierul Ponta vegheaza, vine amnistia. Acum e momentul! Daca n-o va face, va trai toata batranetea frustrata ca statul n-are bani sa-i mareasca ei pensia din cauza unui fiu nataflet si din cauza miilor de pensii acordate ilegal in tara aste care vlaguiesc un buget si asa anemic.

Stimate domnule Ponta, convingerea mea este ca nici in cazul pensionarilor, nici in cazul mamelor sau functionarilor nu se justifica aminstia fiscala, iar o eventuala amnistie penala este scandaloasa, de neconceput. Oameni de 40 de ani sau bolnavi inchipuiti au dat o spaga la stat, mai precis unor doctori, ca sa traiasca bine-merci pe banii nostri. Altfel spus, ei ne-au furat de-o pensie iar noi le-o platim in fiecare luna.

Nu vi se pare normal sa ne dea banii inapoi cand sunt prinsi? Ei, premierului, candidatului si liderului de partid nu li s-a parut nimic nefiresc joi. Vineri le-a mai venit mintea la cap dar s-au gandit cum naiba s-o dreaga, asa ca n-au renuntat la ideea de amnistie. Doar ca au transformat-o pe nesimtite din penala in fiscala. Nu inteleg de ce renuntam asa usor la banii nostri platiti anapoda. De ce sa nu-i recuperam in transe de la beneficiari?

Va spun sincer, la cat au mintit premierul, liderul de partid si deputatul in ultimii ani, nu mai cred nimic pana nu vad negru pe alb proiectul de lege. Plus ca va propun sa stam cu ochii cat cepele pe fiecare virgula, altfel ne pomenim cu pensionari amnistiati in valuri si ne miram dupa aia cum s-au strecurat pe sub valurile astea tot felul de rechini sau varani.

Cum ziceam, nici aministia fiscala nu mi se pare deloc ok. De ce sa nu fie iertati de datorii si oaemnii de afaceri pusi in cap de stat, care nu le returneaza la timp TVA-ul, nu le plateste cu lunile cofinantarile europene sau amana calendele grecesti plata contractelor de achizitii publice. Cu astia ce facem, ei de ce n-ar fi scutiti de datorii catre stat daca statul nu-si achita datoriile fata de ei?

Tot in calitate de cetatean, va spun asa: daca mai aveti cumva bona filipineza sau vreo sluga prin casa, platiti-o, domnule, la negru! Ce rost are sa aruncati bani pe fereastra cu CAS-ul si alte prostii daca banii astia tot la hoti ajung in final, daca din ei se platesc pensii ilegale si contracte dubioase date pe ochi frumosi, daca banii nostri intretin un stat cretin, incapabil sa faca niste socoteli corecte si greseste ba cu functionarii, ba cu mamele, ba cu pensionarii.

Intrebati-l, de curiozitate, pe amicul premierului, il stiti, Sebastian Ghita se numeste, ce parere are? Ca-i mare om de afaceri. Cred ca va cunoasteti, am vazut ca mergeti des in vacante impreuna. Apropo, spuneti-i si dlui Ghita daca plecati si vara asta cu familiile in concediu ca e ultimul fraier daca mai plateste taxe.

Stim amandoi ca premierul vrea ca toti mogulii sa-si plateasca obligatiile catre stat, dar astazi, va spun cu toata sinceritatea, nu mai se mai pare corect sa le ceara atat de artagos banii. Sa plateasca si aia cand au, ca tot dupa politicieni stau si ei cu mana intinsa. Daca astia nu-i platesc, de unde sa dea mogulii statului bani? In treacat fie spus, nici macar nu mi se pare corect sa se mai numeasca contributia la asigurarile sociale, CAS, ci contributia la asigurarile pentru hoti si puturosi, eventual CAHP. Cine vrea, s-o plateasca.

Stimante domnule cetatean Ponta, candidatul, deputatul, liderul dvs de partid, parintele natiunii, enoriasul s-au tampit de tot. Au trecut toate liniile rosii si campania e abia la inceput. Scot voturi din orice: din nenorocirea oamenilor loviti de inundatii, din nationalismul cel mai primitiv, din exploatarea apartenentei la o religie. Nu-mi ramane decat o bruma de speranta ca dvs, in calitate de cetatean, intelegeti perfect in ce rahat ne baga premierul dvs.

Dar mai stiu ca dvs, in calitate de cetatean, nu veti comite nimic din toate cele de mai sus, oricat v-as instiga la neplata taxelor, oricat as apela la buna intelegere in incercarea de a va convinge ca ne aflam pe un drum gresit. Nu aveti nici un motiv. Va luati leafa tot de la stat. Chiar si atunci cand ati lucrat (vorba vine) ca avocat, de la stat veneau banii de onorarii. Aveati contracte cu companii de stat sau aparati corupti care va plateau tot din banii furati de la noi.

Asa ca dvs, dle Ponta, va permiteti sa fiti un cetatean model, va da mana sa va platiti toate taxele iar ceilalti P. sa vina apoi si sa-i risipeasca aiurea. Toti banii dvs. vin in final tot de la noi, prostii care inca platesc astfel incat guvernul premierului dvs sa aiba ce amnisitia, candidatul sa aiba de alte pomeni electorale, deputatul sa-si ia indemnizatia iar liderul de partid sa aiba ce imparti unora ca Ghita.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro