Sari direct la conținut

Primaria sectorului 1 cere cetatenilor sa nu mai dea bani parcagiilor si sa sune la Politia locala

HotNews.ro

Politistii locali din sectorul 1 au aplicat peste 900 de amenzi in valoare de aproape 200.000 de lei parcagiilor, in primele sase luni ale anului. Din nefericire, in marea majoritate a cazurilor, parcagii nu platesc amenzile. Primaria sectorului 1 cere cetatenilor sa nu mai dea bani acestor persoane si sa sune imediat la Politia Locala, la numarul de telefon 021/9540, pentru a sesiza cele intamplate.

„Fenomenul parcagiilor subzista si din cauza „generozitatii” tale! Nu mai da bani persoanelor care inchiriaza ilegal un loc de parcare si ti-l ofera ca si cum ar fi al lor. Si cu ajutorul tau, parcagiii au transformat activitatea de inchiriere a unui loc de parcare ce nu le apartine, intr-o „afacere” profitabila ce poate aduce zilnic castiguri impresionante, dar ilegale. Oferind bani parcagiilor, chiar daca sumele individuale par nesemnificative sau simbolice, contribui la incurajarea si mentinerea acestui fenomen. Desi Politia Locala Sector 1 ii amendeaza periodic pe cei care obisnuiesc sa practice aceasta activitate ilegala, acestia revin rapid la vechile obiceiuri si pentru ca tu le sustii activitatea. Facem un apel la tine sa sprijini actiunile agentilor locali si sa nu mai oferi bani acestor persoane certate cu legea”, se arata intr-un comunicat al Primariei sector 1.

Inca de la sfarsitul anului 2011, Politia Locala Sector 1 impreuna cu Politia Nationala fac periodic razii in zonele aglomerate din Sectorul 1.

Zonele din Sectorul 1 cele mai frecventate de parcagii sunt urmatoarele: Piata Lahovari, Gara de Nord, Calea Dorobantilor, Piata Amzei, Calea Victoriei, Str. George Enescu, Str. Radu Beller, Str. Primo Nebiolo, Str. Mendeleev, Str. Sevastopol, Str. Episcopiei si Str. Academiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro