Sari direct la conținut

Un medic veterinar din Craiova ar fi mutilat mai mulți câini pentru a-i face mai agresivi în lupte

HotNews.ro
Caine din rasa Cane Corso , Foto: Slowmotiongli | Dreamstime.com
Caine din rasa Cane Corso , Foto: Slowmotiongli | Dreamstime.com

Un medic veterinar din Craiova este suspectat de poliţişti că a făcut intervenţii chirurgicale asupra mai multor câini pentru a le modifica aspectul, dar şi pentru că ar fi înscris date nereale în paşapoartele animalelor. Conform Poliției, ar fi vorba despre peste 30 de câini din rase considerate periculoase, iar intervențiile ar fi fost făcute pentru a-i face mai agresivi în lupte.

Poliția Dolj a anunţat că poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au făcut vineri trei percheziţii – două în Craiova şi una în comuna Melineşti, fiind vizat un medic veterinar.

„Un bărbat de 32 de ani, din municipiul Craiova, în calitate de medic veterinar, este bănuit că în perioada 2021-2022 ar fi efectuat intervenţii chirurgicale asupra mai multor exemplare canine, destinate a modifica aspectul unui animal. De asemenea, acesta este bănuit că ar fi înscris date neconforme realităţii în paşapoartele animalelor”, a transmis Poliția Dolj, conform News.ro.

În urma perchezițiilor, în comuna Melineşti au fost identificați 33 de câini cu vârste cuprinse între trei săptămâni şi opt ani din rase considerate periculoase: 24 cane corso, patru american bully, doi mastino napoletano, un presa canario, un amstaff şi un ciobănesc de Asia Centrală. Patru dintre câini aveau urechile cupate, iar zece aveau urechile cupate şi cozile tăiate, potrivit Poliției.

În acest caz se fac cercetări pentru infracțiunile de „efectuarea de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative” şi fals material în înscrisuri oficiale. (Foto: Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro