Sari direct la conținut

Life’s a bitch, prison bitch

HotNews.ro

Irina Jianu, condamnata in lotul „Trofeul calitatii” alaturi si pentru Adrian Nastase, ispaseste sase ani de puscarie in inchisoarea construita chiar de firma ei, in 2006, la Bacau. O mai stiti pe Irina Jianu, sefa Inspectoratului de Stat in Constructii, condamnata la 6 ani inchisoare in lotul „Trofeul calitatii”, la un loc cu Nastase? Adrian Nastase, fostul premier al Romaniei, condamnat ca luase bani de la constructori – prin Irina Jianu si altii – pentru campania electorala. El a scapat cu un an de puscarie, si cateva carti scrise, ea inca mai zambeste din spatele gratiilor. Bine, e mult spus ca zambeste, ca bine nu-i e, acum fiind anchetata si in alte cateva dosare, scrie Dollo pe blogul ei.

Dar azi am aflat ca soarta nu e lipsita de ironie. Mai exact ca cel mai nou corp de cladire al penitenciarului Bacau, care adaposteste femeile din amintita puscarie, este construit in 2006 chiar de firma doamnei Jianu. Era o vreme in care statul avea bani si mai construia si puscarii. Asa ca respectivul corp, cu trei etaje, s-a construit in timp record – un an de zile – avand-o ca diriginta de santier chiar pe doamna Jianu, dupa cum spun sursele mele.

Daca ar fi stiut doamna Jianu ca-si construieste propria inchisoare poate ca ar fi fost un pic mai atenta cu proiectarea. De exemplu poate n-ar fi fost rau sa faca mai generoasa topografia acelui loc din celula in care orice detinut se cam duce singur. Grupurile sanitare ale celulelor sunt proiectate prost, meschin si chiar umilitor pe alocuri. Detinutele nu au intimitate la dus, iar daca stai la chiuveta ca sa te speli blochezi usa, si o singura toaleta pentru o camera cu 17-20 de paturi e cam putin in anumite momente ale zilei.

Fate it seems is not without a sense of irony, dupa cum zice poetul. Altfel, corpul acela de inchisoare inca ofera conditii rezonabile de detentie, chiar daca destul de inghesuite, catora sute de

detinute femei.Comeneaza pe blogul lui Dollo

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro