VIDEO „Nu este bun de nimic!” – De ce unul dintre cele mai așteptate gadget-uri a avut cronici dezastruoase
„Nu cumpărați așa ceva!” „Nu funcționează aproape niciodată bine!” „Este complet inutil și oribil de scump!” Rar a avut un gadget așa multe review-uri proaste, deși părea să fie grozav. Humane AI Pin este un minicomputer la butonieră (cu inteligență artificială) și răspunde la comenzi vocale, promisiunea fiind că te scapă des de nevoia de a mai folosi smartphone-ul.
Când un startup american a anunțat în noiembrie 2023 dispozitivul denumit Humane AI Pin, de dimensiunea unei broșe sau a unei insigne mai mari, promisiunile au fost la înălțime: ne va scăpa de „teroarea” smartphone-ului, ne va face să ne uităm mult mai rar la telefon și va răspunde la aproape orice, pentru că va observa mediul din jur. AI Pin cântărește 34 de grame și are mai puțin de 5 cm lungime.
Foarte prost a ieșit pentru creatorii săi.
În review-uri făcute de publicații mari și de oameni faimoși pe YouTube se arată foarte clar că la multe dintre întrebări AI Pin nu răspunde bine, iar când totuși o face durează mai mult decât dacă ai întreba asistentul vocal de pe telefon.
O mare problemă este și prețul: 700 de dolari plus un abonament lunar de 24 de dolari, ceea ce înseamnă că după șase luni de utilizare ajungi la costuri de aproape 850 de dolari, bani cu care îți poți lua un super-telefon care merge sigur bine.
La unele întrebări micul gadget dă răspunsuri eronate din cauza AI-ului generativ care „halucinează” și, compilând răspunsuri din diverse surse, ajunge să ofere răspunsuri ce conțin informații false.
Câțiva dintre cei care l-au testat au spus că Humane AI Pin este bun doar să-ți spună ora și temperatura exterioară, iar alții au spus că bateria se consumă așa de repede dacă îl folosești mult, încât au trebuit să-l pună la încărcat de câteva ori pe zi.
Și camera a fost criticată pentru că este inutilă în cele mai multe situații.
Va face poze și video-uri și va „reimagina relația om-tehnologie” spunea despre AI Pin compania care a fost fondată de doi ingineri de la Apple.
Concluzia din toate review-urile a fost că NU ai de ce să cumperi așa ceva, fiindcă este un produs inutil, scump și nefinisat. Un produs care ajunge mai mult să te enerveze, mai ales după ce ai plătit 700 de dolari.
Dispozitivul este format din două părți – „computerul” și bateria care se atașează magnetic, sistem care funcționează și ca sistem de prindere a „insignei” de îmbrăcăminte. Dispozitivul cântărește 34 grame, iar bateria aduce încă 20 de grame.
Ai Pin are o cameră integrată de 13 megapixeli, prin care colectează date despre mediul înconjurător și care poate face poze, un mini-proiector care poate afișa text pe palma utilizatorului și care poate fi acționat prin gesturi.