Sari direct la conținut

Primaria sectorului 3 a inaugurat un adapost de 72 de locuri pentru cainii fara stapan

HotNews.ro
, Foto:
, Foto:

Primaria sectorului 3 a inaugurat, duminica, un adapost de 72 de locuri pentru cainii fara stapan, pe strada Releului din sectorul 3. Adapostul a fost realizat in urma unui parteneriat public privat intre institutie si mai multe ONG-uri, banii necesari ridicari constructiei -130.000 de euro- fiind donati de catre Rosal, firma care face curatenie in sectorul 3. In functie de necesitati, adapostul ar putea fi extins, au declarat reprezentantii Primariei sector 3.

„Am facut acest adapost in parteneriat cu ONG-urile deoarece primaria de sector nu are competente in acest sens, aceasta fiind treaba Primariei Capitalei. ADP sector 3 a pus la dispozitie terenul, iar ONG-urile au facut restul, din donatii. Pentru inceput vom strange aici cainii agresivi, pe care ii vom tine pana mor. Acest adapost poate fi extins atat cat este nevoie. Vreau sa le spun cetatenilor din sectorul 3 ca vom rezolva aceasta problema grava. Numai anul trecut au fost muscati 16.000 de oameni in Bucuresti. Si asta este doar cifra oficiala, cei mare au venit sa faca vaccinul antirabic”, a declarat primarul sectorului 3, Robert Negoita, prezent la inaugurare.

Edilul a declarat ca isi doneaza salariul pe un an Asociatiei pentru Dezvoltarea si Calitatea Vietii, ONG-ul care gestioneaza adapostul.

„Acest adapost a fost realizat ca urmare a unui parteneriat incheiat intre mai multe ONG-uri si primarie. Proiectul este al nostru, Primaria a venit cu terenul, Asociatia GIA va prinde cainii, cabinetul Turbo Pet si Asociatia Studentilor la Medicina Veterinara a Universitatii „Spiru Haret” vor face gratuit sterilizarile si vor trata animalele. Mai avem un parteneriat cu o asociatie care dreseaza cainii, una care se ocupa de adoptii si cineva care sa ne dea mancare pentru animale. Banii pentru construirea adapostului au fost donati de Rosal – circa 120-130 mii euro”, a declarat pentru HotNews.ro Vlad Conovaru, reprezentant al Asociatiei pentru Dezvoltarea si Calitatea Vietii.

Acesta spune ca animalele vor sta putin timp in adapost, asociatia incercand sa le plaseze cat mai repede in adoptie. „Scopul nostru este sa le tinem cat mai putin aici. Avem o asociatie care are un site foarte cunoscut pentru adoptii. In plus, cand o persoana adopta un caine de la noi va primi un curs gratuit de dresaj pebtru animal si un sac cu mancare”, a explicat Vlad Conovaru.

In cazul cainilor agresivi, acesta spune ca nu vor fi omorati ci vor fi tinuti in adapost si reeducati pana pot fi dati spre adoptie.

Terenul pe care s-a construit adapostul are o suprafata de 700 de metri insa, alaturi, tot in proprietatea ADP, se afla in 9ha libere, care ar putea fi folosite pentru extindere. Mentionam ca pe deasupra acestei zone trec cabluri de inalta tensiune si nu poate fi folosita pentru constructii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro