Sari direct la conținut

Osama era omul americanilor – Interviu cu Adrian Mac Liman, jurnalistul de origine romana care l-a intervievat pe Osama Bin Laden

Romanul din Spania
Adrian Mac Liman, Foto: romanul.eu
Adrian Mac Liman, Foto: romanul.eu

Singurul roman care a facut un interviu cu Osama Bin Laden traieste la Madrid si are la activ o cariera de jurnalist la cele mai importante ziare din Spania. Pe langa faptul ca este analist si specialist in tot ceea ce inseamna lumea araba, Adrian Mac Liman a fost primul corespondent al ziarului El Pais in SUA si a lucrat la numeroase periodice sau agentii pentru care a informat, in special, despre Orientul Mijlociu, unde a lucrat ca trimis special.

A fost corespondent de razboi in 1974 in Cipru, a transmis caderea Sahului Iranului in 1978 si a fost trimis special in Liban, in 1982, in timpul invaziei israeliene.

Inainte de caderea comunismului, intre 1987 si 1989, a fost corespondent la Ierusalim si in ultimii ani a intervenit ca analist la programele televiziunii spaniole. A scris mai multe carti despre Orientul Mijlociu si despre islamismul radical.

Interviul cu Bin Laden a avut loc in 1983, la Geneva.

Pentru Adrian Mac Liman, singurul roman care a facut un interviu cu Osama Bin Laden, prinderea teroristului numarul 1 al lumii nu a fost o surpriza, asa cum nu a ramas surprins cand a inceput sa-i apara fotografia la televizor in urma atentatelor comise in lumea intreaga de Al-Qaeda.

Reporter: – Cum a fost interviul din 1983, la Geneva, cu cel care urma sa devina inamicul public numarul 1?

Adrian Mac Liman: – In ultimii ani am avut imaginea ca la un moment dat, acum aproape 30 ani, am cunoscut un personaj care a devenit cativa ani mai tarziu, dusmanul public numarul 1. Devenise dusmanul public numarul 1 pentru ca se schimbase scenariul geopolitic international, comunismul disparuse si aveam nevoie… Occidentul avea nevoie de alt dusman. Si dusmanul trebuia sa fie Islamul.

Citeste restul materialului peRomanul din Spania

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro