Sari direct la conținut

Sondaj Moldova: Partidele din Alianta pro-europeana vor avea suficiente mandate pentru a alege presedintele si a forma Guvernul

HotNews.ro

Un sondaj facut public vineri la Chisinau arata ca partidele din Alianta pentru Integrare Europeana (pro-occidentala) vor cistiga suficiente mandate in alegerile din 28 noiembrie pentru a alege presedintele tarii si a forma Guvernul. Potrivit sondajului realizat de CBS-AXA, PCRM (comunistii) ar acumula 35% din sufragii, PLDM (partidul premierului Filat) – 28% , PDM (Marian Lupu, ex-comunisti) – 18% si PL (presedintele interimar Mihai Ghimpu) – 12%.

Sondajul, publicat de HotNews.md si StireaZilei.md, mai arata ca ceilalti concurenti electorali (inclusiv Alianta Moldova Noastra, parte a AIE) nu ar depasi bariera de 4% din voturi.

Colectarea datelor s-a realizat in perioada 10-16 noiembrie, pe un esantion de 1022 persoane. Sondajul este reprezentativ national pentru populatia adulta a Republicii Moldova.

Precedentul sondaj realizat de CBS-AXA in urma cu doua saptamini arata ca PCRM ar fi acumulat 39% din sufragii, PLDM – 21%, PDM – 19%, PL – 13%.

Filat il depaseste pe Voronin la capitolul increderea populatiei

Potrivit datelor sondajului CBS AXA, premierul Vlad Filat (PLDM) il depaseste pe ex-presedintele Vladimir Voronin la capitolul increderea populatiei. Astfel, 18% dintre respondenti au spus ca au incredere in Vlad Filat, 16% – in Vladimir Voronin si 12% – in Marian Lupu.

Reamintim ca duminica, 28 noiembrie, in Republica Moldova au loc alegeri parlamentare. Presedintele tarii este ales de Parlament cu minimum trei cincimi din numarul deputatilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro