Sari direct la conținut

Mame – copii din belsug. Mama fetei de 10 ani care a nascut un copil in Spania declara in Bild ca "In Romania, asta se intampla mereu"

HotNews.ro

La sfarsitul saptamanii trecute, o tigancusa de 10 ani din Romania a nascut un copil. Logodita cu un baiat de 13 ani, Elena s-a despartit de el si a plecat, cu burta la gura, in Spania. La nici trei saptamani, ea a dat nastere unei fetite sanatoase, de 2,9 kg. „Povestea a socat toata Spania” scrie tabloidul german Bild. Si mai tare i-a socat pe ziaristii germani declaratia bunicii nou-nascutului, careia faptul nu i se pare neobisnuit, caci „asta se petrece mereu, in Romania.”

Stie ea ce stie, bunica Olimpia, care insasi zice ca are sub 30 de ani. Ea a confirmat presei, ca proaspata mama ar avea intr-adevar 10 ani. Presa spaniola a descoperit faptul ca romanca de etnie roma ar fi fost adusa special in Spania, pentru a naste acolo. Pe baiatul din sat care ar fi tatal copilului, Elena l-a lasat in plata domnului, in Romania. Relatia „s-a terminat”, ar fi spus mama fetei, citata de 20min.ch.

Publicatia elvetiana mai scrie despre reactiile de revolta ale spaniolilor, carora mama Elenei le-ar fi raspuns lejer: „Tinerele mame sunt ceva obisnuit la noi, la romi. Asta nu-i necaz, ci bucurie. In Romania, la varsta asta, multi dintre noi sunt deja casatoriti“.

Olimpia ar fi recunoscut ca a adus-o pe fata in Spania, special pentru nastere. Ea neaga insa ca actiunea ar fi avut motive materiale. Elena ar fi trebuit sa fie inregistrata de peste doi ani, in Spania, pentru a intra la plata indemnizatiei de mama.

Desi autoritatile au confirmat nasterea bebelusului, vecinii familiei au suspectat faptul ca acesta ar fi „mai mare ca varsta”. Si referitor la varsta Elenei, ar fi existat dubii. „Fata arata ca o femeie, are sani mai mari ca mine” ar fi declarat o vecina.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro