Sari direct la conținut

Vladimir Voronin, despre intentia Partidului Comunist de la Chisinau de a da Romania in judecata: Nu imi amintesc sa fi spus asta

HotNews.ro

Liderul Partidului Comunistilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, spune ca nu isi aminteste sa fi spus ca va da Romania in judecata in instantele internationale, pentru „atitudine discriminatorie”, asa cum preciza un comunicat al PCRM remis joi si publicat pe site-ul partidului, anunta Mediafax, citand PRO TV Chisinau. Fostul presedinte al Republicii Moldova sustine ca a auzit pentru prima data de la jurnalisti despre intentia PCRM de a da Romania in judecata.

„Eu aud pentru prima data, noi avem o multime de obiectii fata de Uniunea Europeana. Si Romania face parte din ea, stiti, da, iata sunt multe intrebari. Dar care sunt? Am sa va spun la timpul cuvenit”, a afirmat Voronin.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii joi de PCRM, intentia de a da in judecata Romania a fost anuntata la intrevederea pe care Vladimir Voronin a avut-o cu comisarul european pentru Extindere si Politica Europeana de Vecinatate, Stefan Fule. Voronin ar fi nemultumit ca Romania „intervine in afacerile interne ale Republicii Moldova”.

„Declaratiile politicienilor romani de rang inalt, la diferite foruri internationale, sfideaza suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Republicii Moldova. Acestea nu sunt nici comentate si nici condamnate de reprezentantii Aliantei de guvernare, dar nici de forurile europene. UE nu a gasit sa nominalizeze pe altcineva decat Monica Macovei in calitate de presedinte al delegatiei interparlamentare a Parlamentului European cu tara noastra, care la randul sau este cunoscuta pentru declaratiile taioase in adresa Moldovei”, a subliniat Voronin, potrivit comunicatului PCRM.

De asemenea, Voronin s-a aratat extrem de indignat de faptul ca doua persoane care detin cele mai importante functii in stat, Mihai Ghimpu si Vlad Filat, se declara de facto romani, fapt ce intra in contradictie directa cu normele constitutionale ale Republicii Moldova.

Potrivit comunicatului publicat joi pe site-ul PCRM, „Vladimir Voronin a precizat ca partidul pe care-l reprezinta va actiona Romania in instantele internationale pentru atitudinea discriminatorie fata de Republica Moldova si cetatenii ei.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro