Sari direct la conținut

Franța: A fost arestat un suspect în cazul „violatorului pe trotinetă" din Grenoble

HotNews.ro
Politia franceza, Foto: Lionel Alvergnas / Alamy / Profimedia Images
Politia franceza, Foto: Lionel Alvergnas / Alamy / Profimedia Images

Un suspect a fost arestat vineri în cadrul anchetei privind o serie de agresiuni sexuale și violuri comise în Grenoble și în împrejurimi de un bărbat pe trotinetă, a declarat sâmbătă pentru AFP o sursă apropiată anchetei.

Parchetul din Grenoble, care urmează să se pronunțe în cursul zilei de astăzi, a deschis o anchetă judiciară la 29 martie în legătură cu șapte incidente, dintre care două violuri, o tentativă de viol, o agresiune sexuală și violențe comise între 8 februarie și 16 martie.

Ancheta se referă la două violuri comise la Grenoble și Saint-Martin-d’Hères pe 11 și 16 martie, o tentativă de viol pe 16 martie la Grenoble, o agresiune sexuală și violențe cu o armă pe 17 februarie la Grenoble, o tentativă de șantaj pe 8 februarie la Saint-Martin-le-Vinoux și, în aceeași zi, violențe la Grenoble, a explicat Eric Vaillant, procurorul general.

Potrivit mărturiilor martorilor, agresorul a acționat singur, îmbrăcat în negru și conducând o trotinetă neagră. El și-a observat victimele și le-a urmărit înainte de a le ataca, a precizat magistratul.

„Vaillant l-a descris pe bărbat ca fiind „în vârstă de 20 de ani, european, fără accent, înalt de aproximativ 1,70 m, cu o constituție normală sau ușor plinuță, ochi căprui, ten deschis și păr mai degrabă roșcat”.

„Difuzarea publică a descrierii violatorului a permis poliției să strângă zeci de declarații de martori, care sunt tratate cu atenție de către anchetatori”, a adăugat procurorul săptămâna trecută.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro