Sari direct la conținut

Romanii de la Castellon vor invata dialectul valencian din carti

HotNews.ro

Consiliul de Educatie al Comunitatii Valenciene va edita, in curand, un ghid de conversatie romano – valencian pentru cei peste 40 de mii de romani din provincia Castellon. Vaolumul se va distribui in birourile de turism, in cadrul actunilor de promovare a limbii valenciene, in cadrul institutiilor publice, in restaurante si hoteluri.

Potrivit „Romanian Global News”, initiativa face parte dintr-un proiect pus deja in aplicare in regiune, prin intermediul caruia au mai fost tiparite in 2006 ghiduri de engleza, rusa si franceza. Obiectivul acestui proiect este ca romanii sa aiba inca un instrument pentru invatarea dialectului valencian si astfel sa se simta cat mai integrati. Ghidul va fi de dimensiuni reduse si ofera informatii primare pentru mentinerea unei conversatii in valenciana.

Micul volum va fi structurat pe teme si va avea la sfarsit si un mic dictionar. Ghidul se va distribui in birourile de turism, in cadrul actunilor de promovare a limbii valenciene, in cadrul institutiilor publice, in restaurante si hoteluri. In viitorul apropiat, guvernul regional pregateste prin Consiliul de Educatie si alte ghiduri de conversatie in limba valenciana pentru arabi si germani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro