Sari direct la conținut

Un minor roman acuzat ca a injunghiat un adolescent in Ungaria nu poate fi arestat

HotNews.ro

Un baiat de 12 ani, originar din Romania, este acuzat ca ar fi injunghiat, la Budapesta, un adolescent in varsta de 15 ani pe care a vrut sa il jefuiasca, anunta Antena 3.

Victima a fost internata in spital cu rani grave, iar baiatul roman a fost retinut de politisti. Cu toate acestea, el a fost eliberat in aceeasi zi, pentru ca legea din Ungaria nu permite arestarea unui minor care are cetatenie straina.

Politistii spun ca baiatul a venit din Romania cu parintii. Intreaga familie locuieste in strada si supravietuieste de pe urma copilului care e trimis la furat. Minorul a fost trimis intr-un adapost de mai multe ori, dar a fugit de fiecare data si s-a intors in strada.

Consulul general al Romaniei la Budapesta, Marian Ursut, a declarat, pentru Radio Romania Actualitati, ca ambasada Romaniei ii va intocmi baiatului actele necesare pentru a fi retrimis in tara, dupa ce Autoritatea Romana pentru Protectia Copilului a efectuat o ancheta si a obtinut acordul familiei acestuia.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Roman de Externe, Ilie Banica, a confirmat, ulterior, pentru HotNews.ro, informatiile oferite de consulul general al Romaniei la Budapesta.

Intre timp, specialistii Ministerului Justitiei din Ungaria studiaza posibilitatea elaborarii unui sistem care sa permita tragerea la raspundere a delicventilor cu varste sub 14 ani. Specialistii iau in calcul posibilitatea elaborarii unor prevederi legislative referitoare la minori si la infiintarea unor instante specializate in acest domeniu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro