Sari direct la conținut

O noua parohie ortodoxa a romanilor din Italia

HotNews.ro

Ambasadorul Romaniei pe langa Sfantul Scaun, Marius Lazurca, alaturi de consulul Romaniei la Roma, Cosmin Dumitrescu au participat in data de 10 ianuarie 2008, la ceremonia de inaugurare in orasul Trani a Centrului Pastoral Ortodox Roman, se arata intr-un comunicat.

Manifestarea, in cadrul caruia fost acordata Biserica San Martino comunitatii ortodoxe romanesti din regiunea Trani pentru practicarea cultului ortodox, a avut loc in prezenta a numerosi credinciosi ortodocsi si catolici si a unor inalti ierarhi si reprezentanti ai autoritatilor locale: inalt Prea Sfinþitul Iosif, si Mitropolit Mitropoliei Ortodoxe Romane Europei Occidentale si Meridionale, Mons. Giovan Battista Pichierri, Arhiepiscop de Trani-Barletta-Bisceglie, Giuseppe Tarantini, primarul orasului Trani.

Evenimentul reprezinta inca un gest de fraternitate fata de Biserica ortodoxa romana, din partea Episcopatului catolic, care ofera gazduire in Bisericile catolice numeroaselor parohii romanesti pe intreg teritoriul Italiei.

Parohia ortodoxa romana care va functiona in Biserica San Martino va fi condusa de preotul Stefan Catalin Andronache.

Actiunea are si o motivatie sociala, aceea de a raspunde exigentelor de participare la cultul propriu a comunitatii ortodoxe romanesti si cresterea integrarii sociale a romanilor din aceasta regiune.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro