Sari direct la conținut

Șeful poliției suedeze a fost găsit mort în locuința sa

HotNews.ro
Mats Lofving, Foto: Henrik Montgomery-TT / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Mats Lofving, Foto: Henrik Montgomery-TT / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Şeful poliţiei din Stockholm şi adjunct al poliţiei naţionale suedeze, Mats Löfving, a fost găsit decedat în locuinţa sa miercuri seară, transmit joi DPA și BBC, potrivit Agerpres.

„Investigaţia privind acest deces este în desfăşurare şi poliţia lucrează pentru a clarifica ce s-a întâmplat”, a anunţat poliţia suedeză.

Începând din luna decembrie, Mats Löfving făcea obiectul unei anchete preliminare pentru conduită ilegală la locul de muncă, în legătură cu o relaţie privată pe care se presupune că o avea cu Linda Staaf, o colegă de serviciu.

Printre alte lucruri, ancheta urma să stabilească dacă Löfving a numit-o pe femeie în funcţia de şef de departament în 2015. De asemenea, deocamdată nu este clar dacă Mats Löfving a făcut un abuz atunci când i-a încredinţat colegei respective o armă de serviciu, în anul 2020.

Rezultatele preliminare ale anchetei care îl viza pe Mats Löfving, în prezent suspendată, au fost prezentate miercuri.

Potrivit primelor concluzii, deși deciziile nu au fost incorecte sau promovările lui Staaf nemeritate, Lofving nu ar fi trebuit să le ia din cauza conflictului de interese. El a declarat pentru televiziunea publică de la Stockholm că aceste lucruri au fost „greu de auzit”.

Raportul redactat sugera că acesta ar trebui să își piardă funcția de șef al poliției sau să fie demis cu totul.

Cu câteva ore înainte de descoperirea morții sale, Staaf a declarat că este calificată pentru slujba ei și că se simte răzbunată că investigația a concluzionat că deciziile luate cu privire la ea au fost corecte.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro