Sari direct la conținut

Șoc în Franța după ce un profesor a fost ucis la o școală catolică de unul dintre elevii săi

HotNews.ro
Atacul a avut loc la un liceu catolic, Foto: Bob Edme / AP / Profimedia
Atacul a avut loc la un liceu catolic, Foto: Bob Edme / AP / Profimedia

Un profesor a fost înjunghiat mortal de un elev în vârstă de 16 ani la o școală catolică din localitatea Saint-Jean-de-Luz aflată în sud-vestul Franței, au anunțat miercuri autoritățile franceze, citate de Reuters.

Victima a fost o profesoară de limba spaniolă în vârstă de 50 de ani, potrivit legiuitorului local Vincent Bru. Poliția l-a arestat pe elevul care a spus unui alt profesor că este posedat și că a auzit voci care l-au instruit să o atace pe femeie, potrivit unei surse apropiate de anchetă.

Bru a refuzat să ofere detalii cu privire la atac, precizând însă că „acesta nu pare să aibă deloc o motivație teroristă”, precum în cazul uciderii profesorului Samuel Paty în octombrie 2020, caz care a îndoliat Franța și care a determinat guvernul de la Paris să adopte un amplu pachet de măsuri împotriva radicalizării islamiste.

Bru a declarat însă că atacul reprezintă un „șoc”, explicând că școala se află într-o zonă liniștită și că până acum nu a avut niciun fel de probleme cu siguranța.

Citând doi elevi care au fost în sala de clasă în care a avut loc atacul și au fost martori la acesta, ziarul local Sud Ouest scrie că elevii școlii au fugit în panică după comiterea crimei.

Cei doi au relatat că atacatorul s-a ridicat în timpul orei și s-a îndreptat spre ușă înainte de a se întoarce și înjunghia pe profesor.

BFM TV a transmis o versiune asemănătoare a evenimentelor, adăugând că atacatorul a vorbit după crimă cu un profesor dintr-o sală de clasă alăturată, era calm și a fost de acord să îi predea arma.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro