Sari direct la conținut

Presedintele Georgiei, Mihail Saakasvili, va demisiona din functie

HotNews.ro

Presedintele georgian, Mihail Saakasvili, va demisiona din functia de sef de stat pe data de 25 noiembrie, pentru a putea candida la alegerile prezidentiale anticipate din Georgia, programate la inceputul lunii ianuarie, relateaza agentia Ria Novosti, citata de Rador. Anuntul a fost facut miercuri de Vano Noniasvili, seful Serviciului de presa al Presedintiei georgiene.

Potrivit legislatiei in vigoare, daca seful statului in exercitiu candideaza la scrutinul prezidential, acesta este obligat sa demisioneze pentru a nu utiliza resursele administrative in interese personale.

Pana la prezentarea demisiei, liderul de la Tbilisi va fi nevoit sa-si exercite atributiile oficiale de sef de stat, acesta urmand sa participe la o serie de intalniri bilaterale cu omologii sai europeni, in cursul acestor zile.

Saakasvili a stabilit data alegerilor prezidentiale anticipate in timpul actiunilor organizate de opozitia unita georgiana care a solicitat organizarea alegerilor parlamentare, in primavara anului 2008. De asemenea, opozitia a cerut si modificarea principiului de desfasurare a scrutinului, cerand ca noile alegeri sa fie organizate conform sistemului majoritar de vot.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro