Sari direct la conținut

16 scoli, telecentre si primarii au fost conectate la Internet si telefonie fixa

Agora News

Astral Telecom anunta finalizarea proiectului de informatizare a 6 sate din Romania. Proiectul a fost incheiat intre Astral Telecom, prin Nextra Telecom – Companie din Grupul Astral si Consiliul Tinerilor din zona Miercurea Ciuc.

In mai putin de o luna, Astral Telecom a instalat servicii de conectare la Internet si telefonie fixa IP in 16 scoli, telecentre si primarii din satele Cozmeni, CiucSangeorgiu, Santimbru, Carta, Siculeni, Danesti prin construirea unei retele de furnizare de servicii de comunicatii electronice punct-multipunct in banda de 3,5 Mhz. Valoarea proiectului se ridica la peste 45.

000 USD si a fost finantat cu ajutorul fondurilor obtinute de Consiliul Tinerilor din zona Miercurea Ciuc (CSTIT) si de Astral Telecom prin Nextra Telecom. Proiectul are mai multe etape, etapa incheiata acum fiind primul pas in dezvoltarea acestui proiect in alte 18 sate cu peste 30 de locatii din aceeasi zona.

„Am investit in acest proiect in primul rand pentru ca mi se pare normal ca in secolul 21 si tinerii din scolile din Romania precum si reprezentantii primariilor si consiliilor locale din zonele mai greu accesibile sa aiba in egala masura acces la solutii moderne de comunicatii electronice.

Accesul la Internet si telefonie fixa trebuie sa fie o conditie sine qua non a evolutiei tinerilor din Romania, indiferent de zonele din care provin. Astral a demarat acest proiect cu scopul de a sustine initiativa societatii civice din Romania in vederea dezvoltarii zonelor cu potential economic scazut.

In acest sens, 10% din valoarea contractelor incheiate de compania Astral cu agenti economici din zona Ciucului, pentru furnizarea de servicii de acces la Internet si telefonie fixa, vor fi donate pentru proiecte prezente si viitoare ale Consiliul Tinerilor din zona Miercurea Ciuc (CSTIT)” declara Endre Magyari, Director Executiv Nextra Telecom.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro