Sari direct la conținut

​VIDEO Mesajul emoționat al unui soldat ucrainean grav rănit la Soledar

HotNews.ro
Soldat ucrainean în Soledar, Foto: Stephan Goss / Shutterstock Editorial / Profimedia
Soldat ucrainean în Soledar, Foto: Stephan Goss / Shutterstock Editorial / Profimedia

Actorul ucrainean Dmitro Linartovich, acum soldat al trupelor de asalt aerian, a fost rănit în timpul luptelor acerbe din orașul din estul țării invadate, una dintre cele mai fierbinți zone ale liniei frontului, dar asta nu l-a făcut să renunțe la ideea că Ucraina va fi învigătoare.

„Amintiți-vă că ne aflăm pe Pământul dat de Dumnezeu. Nu vom fi niciodată înfrânți. Suntem învingători”, a spus Dmitro în timp ce se afla pe o targă, acesta fiind grav rănit în timpul bătăliei de la Soledar.

Dmiitro Linartovich este actor al Teatrului Municipal din Kiev și a jucat în mai multe filme, fiind foarte cunoscut în Ucraina.

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat marţi seară că oraşul Soledar din estul Ucrainei a fost cucerit de oamenii săi după mai multe zile de lupte grele, potrivit informaţiilor furnizate de presa rusă.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în mesajul său de marţi seară că situaţia în Doneţk rămâne dificilă, însă i-a menţionat pe luptătorii de la Soledar pentru „curajul şi fermitatea” cu care apără în continuare oraşul pe care Moscova susţine că este pe punctul de a-l captura.

Rezumatul de dimineață al armatei ucrainene a făcut o singură mențiune despre Soledar, enumerând orașul ca fiind unul dintre cele câteva care sunt bombardate în regiunea Donețk, potrivit Reuters, care nu a reușit să verifice informațiile de pe teren.

Urmărește ultimele evoluții din a 322-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro