Sari direct la conținut

S-a stins Parintele Calciu-Dumitreasa

Cotidianul

Parintele Calciu a murit aseara, la ora 20:10, ora Romaniei, intr-un spital din Washington. De mai multe luni, parintele zacea la pat bolnav de cancer. Trupul sau va fi adus in tara in urmatoarele zile, respectindu-i-se astfel dorinta de a fii inmormantat in tara. Pe 23 noiembrie, ar fi implinit 81 de ani. Pr. Gh. Calciu s-a nascut pe 23 noiembrie 1925, la Mahmudia – Tulcea.

A fost detinut politic timp de 21 de ani in temnitele comuniste. A trecut prin iadul „reeducarii” de la Pitesti si a supravietuit miraculos regimului de exterminare la care a fost supus. Gratiat in 1964, odata cu toti detinutii politici, a absolvit Facultatea de Litere si apoi pe cea de Teologie.

Preot si profesor la Seminarul Ortodox din Bucuresti, a fost arestat din nou, in 1977, pentru ca a protestat impotriva daramarii bisericilor. Condamnat la 10 ani de inchisoare, pe 4 mai 1979, a fost eliberat la 20 august 1984, in urma interventiei SUA. Este autor al volumelor: Sapte cuvinte catre tineri (Ed. Anastasia, Bucuresti, 1996), Christ is calling you. A course in catacomb pastorship (St.

Herman of Alaska Brotherhood, Platina/ California, 1997), Rugaciune si lumina mistica. Eseuri si meditatii religioase (Ed. Dacia, Cluj-Napoca, 1998), Razboiul intru cuvant (Ed. Nemira, Bucuresti, 2001), Homo americanus. O radiografie ortodoxa (Ed. Christiana, Bucuresti, 2002).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro