Sari direct la conținut

Un recrut rus a fost arestat după ce și-a omorât în bătaie comandantul pe fondul consumului de alcool

HotNews.ro
Recrut rus arestat de politia militara, Foto: Captura video
Recrut rus arestat de politia militara, Foto: Captura video

Un recrut mobilizat a fost arestat în Rusia de procurorii militari după ce și-a bătut până la moarte comandantul superior, relateatează magnitorsk.ru, un site de știri local din regiunea Celeabinsk unde a avut loc incidentul.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru două luni printr-o decizie a curții militare a garnizoanei Magnitogorsk, al doilea cel mai mare oraș din această regiune aflată în zona Munților Ural, la granița dintre Europa și Asia.

Arestarea recrutului a fost anunțată miercuri de către serviciul de presă al instanței.

Potrivit anchetatorilor ruși, în seara zilei de 23 decembrie un sergent-major aflat în stare de ebrietate l-a atacat pe comandantul său superior, un ofițer cu gradul de căpitan responsabil de mobilizare, în compartimentul unui tren militar.

Comandantul a murit pe loc din cauza rănilor suferite, potrivit presei locale. Procurorii militari ruși nu au oferit mai multe detalii cu privire la caz.

Amintim însă că președintele rus Vladimir Putin a aprobat pe 21 decembrie o solicitare a ministrului său al Apărării Serghei Șoigu de a mări efectivele forțelor armate ruse cu sute de mii de noi militari.

Din informațiile apărute în presa rusă nu este însă clar dacă incidentul a avut legătură cu această măsură sau dacă recrutul fusese mobilizat anterior, Șogiu anunțând anterior pe 28 octombrie că procesul de mobilizare s-a încheiat în Rusia.

Într-un alt incident ce a avut loc în luna iunie pe fondul consumului de alcool, doi soldați ruși aflați în stare de ebrietate au deschis focul asupra mai multor ofițeri ai FSB în orașul Herson după ce au fost admonestați de către aceștia pentru că beau în timp ce erau îmbrăcați în uniforma militară.

Armata rusă a anunțat pe 9 noiembrie că va abandona orașul Hersonși malul de vest al râului Nipru, retragerea fiind finalizată două zile mai târziu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro