Sari direct la conținut

Partidul lui Putin a elaborat un manual pentru aleșii ruși. Ce nu au voie să posteze pe rețelele de socializare

HotNews.ro
Duma de stat a Rusiei, Foto: TASS / Profimedia Images
Duma de stat a Rusiei, Foto: TASS / Profimedia Images

Partidul Rusia Unită, aflat la putere în Federaţia Rusă și care îl susține pe Vladimir Putin, a făcut un îndreptar cu 11 puncte pentru deputații care reprezintă formațiunea politică în Duma de Stat în care este precizat ce comportament ar trebui să adopte în mediu online, relatează publicația independentă Meduza.

Inițial, informația a fost publicată de RBC Rusia și a fost confirmată ulterior de unul dintre parlamentarii care au primit manualul pus la punct de cel mai puternic partid din Rusia.

Aleșilor li se recomandă să nu se grăbească să comenteze agenda internațională și conflictele din alte țări, să nu folosească un limbaj obscen și să nu povestească pe rețelele de socializare despre vacanțele lor exotice, cumpărăturile de lux sau ieșirile la restaurant.

Potrivit Meduza, manualul are și o secțiune care se numește „Nu așa se face!” în care sunt enumerate mai multe postări ale deputaților pe care nu ar fi trebuit să le facă.

Spre exemplu, Sultan Khamzaev, deputat al Rusiei Unite, în ianuarie 2022, în timpul protestelor din Kazahstan a pledat pentru „organizarea unui referendum în Kazahstan cu privire la reunificarea cu patria istorică, Rusia”.

În ianuarie 2022, un alt deputat din Rusia Unită, Oleg Matveichev, s-a referit la protestele din Kazahstan și a scris că oamenii de afaceri din Almatî, cel mai mare oraș din Kazahstan, care au cerut plecarea lui Nursultan Nazarbaev, fostul lider de la Astana, „ar trebui să sufere”. Ulterior, acesta și-a cerut scuze pentru postarea respectivă.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro