Sari direct la conținut

Smithfield Foods raporteaza profituri trimestriale de 54,5 milioane dolari

HotNews.ro

Producatorul de carne Smithfield Foods Inc. a inregistrat, in primul trimestru al anului fiscal 2007-2008, un profit de 54,5 milioane de dolari, in crestere de la 24,6 milioane de dolari in anul anterior, in conditiile in care vanzarile mai mari de carne de porc si de vita au compensat cresterea pretului granelor, transmite New York Times, citat de Rador.

Venitul din exploatare al companiei a crescut la 47 de centi pe actiune de la 36 de centi, in vreme ce vanzarile trimestriale au urcat cu 21% la 3,36 miliarde de dolari, a aratat producatorul de carne din Virginia intr-un comunicat.

Potrivit Reuters Estimates, analistii prevazusera, in medie, castiguri de 42 de centi pe actiune, si un venit de 3,28 miliarde de dolari.

Smithfield are cea mai mare crescatorie de porci din Statele Unite si este cel mai mare producator de carne de porc din lume. De asemenea, compania mai produce carne de vita si de curcan si detine in parteneriat cea mai mare crescatorie de vite din tara.

„Piata porcilor vii ar trebui sa ramana puternica pentru urmatoarele 6 pana la 12 luni”, a precizat directorul executiv Larry Pope intr-un comunicat. Pope a adaugat ca este „optimist ” in privinta rezultatelor din restul anului fiscal 2008.

Smithfield a raportat o a treia epidemie de pesta porcina clasica la o ferma detinuta de companie in Romania.

Compania declarase anterior ca amortizarea stocurilor si costurile de eliminare asociate cu primele doua epidemii vor avea un impact de la 4 – 5 milioane de dolari in cel de-al doilea trimestru.

Totusi, in urma ultimei epidemii, amortizarea stocurilor si costurile de eliminare vor depasi nivelul raportat precedent, a anuntat compania. Estimarea revizuita a costurilor nu a fost inca realizata.

„Acest recent incident nefericit din Romania este dezamagitor si va avea cu siguranta impact asupra profiturilor din aceasta tara pe viitor. Ramanem totusi fideli strategiei din Romania”, a spus Pope.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro