Sari direct la conținut

Kremlinul nu vede „nicio dorință de a asculta Rusia” după vizita lui Zelenski la Washington

HotNews.ro
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Kremlinul a denunțat joi o lipsă de „dorință de a asculta Rusia” după vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Statele Unite, în timp ce Vladimir Putin a declarat că dorește ca războiul să se încheie „cât mai curând posibil”, potrivit AFP.

„Până în prezent, putem constata cu regret că nici președintele Biden, nici președintele Zelenski nu au spus nimic care ar putea fi perceput ca o potențială disponibilitate de a asculta preocupările Rusiei”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

El a spus că nu au existat „apeluri reale la pace” sau „avertismente” din partea SUA adresate lui Zelenski în timpul vizitei împotriva „bombardării continue a clădirilor rezidențiale din zonele populate din Donbass”, o regiune din estul Ucrainei controlată parțial de separatiștii pro-ruși.

„Acest lucru arată că SUA își continuă linia de război de facto și indirect cu Rusia, până la ultimul ucrainean”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Miercuri, în ziua vizitei lui Volodimir Zelenski în SUA, Kremlinul a avertizat că noi livrări de arme americane către Ucraina nu ar face decât să agraveze conflictul.

Zelenski a declarat că ajutorul occidental acordat țării sale este o „investiție în securitatea globală și democrație”, nu „caritate”.

Pe teren, Rusia a suferit eșecuri majore în ultimele luni.

Ca răspuns, începând cu luna octombrie, a optat pentru o tactică de bombardare masivă a infrastructurii ucrainene, lipsind milioane de oameni de electricitate, apă și încălzire în mijlocul iernii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro