Sari direct la conținut

Kremlinul susține că Putin suferă după atacul armat din Moscova. „Este puțin probabil ca cineva să înțeleagă prin ce trece el”

HotNews.ro
Vladimir Putin aprinzând lumânări pentru victimele atacului de la Moscova, Foto: Mikhail Metzel / AFP / Profimedia
Vladimir Putin aprinzând lumânări pentru victimele atacului de la Moscova, Foto: Mikhail Metzel / AFP / Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin, care nu a participat încă la nicio ceremonie de omagiere a victimelor atentatului de lângă Moscova și nici nu a vizitat familiile sau persoanele rănite, simte totuși durere, a dat asigurări Kremlinul, informează AFP.

„Șeful statului se simte personal și pe deplin îngrijorat de acest tip de tragedie. Credeți-mă, chiar dacă nu vedeți lacrimi pe fața sa, asta nu înseamnă că nu suferă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un scurt interviu difuzat sâmbătă.

„Este puțin probabil ca cineva să știe și să înțeleagă prin ce trece el, inclusiv dumneavoastră și eu”, a adăugat Peskov.

La 22 martie, bărbați înarmați au intrat în Crocus City Hall, o mare sală de concerte din apropierea Moscovei, înainte de a trage în mulțime și de a da foc clădirii.

Potrivit celor mai recente cifre ale serviciilor de salvare ruse, cel puțin 144 de persoane au fost ucise și 551 rănite în acest atac, care a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic și a fost cel mai sângeros atac din Rusia din ultimii 20 de ani.

După tragedie, președintele rus a așteptat până a doua zi pentru a face o declarație publică, iar Kremlinul a indicat joi că nu are planuri imediate de a se întâlni cu familiile victimelor sau de a vizita locul atacului.

Kremlinul a difuzat duminică imagini cu președintele rus Vladimir Putin participând la un priveghi în memoria celor uciși în atacul de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova.

Fără a se preciza locul în care se află, înregistrarea video difuzată de Kremlin îl arată pe liderul rus aprinzând lumânări lângă un crucifix cu Iisus Hristos, înainte de a-și face cruce de mai multe ori, relatează Sky News.

„Președintele a adus un omagiu celor uciși în atacul terorist de la Crocus City Hall”, a scris Kremlinul, aceasta fiind singura informație ce însoțește înregistrarea video, care nu are sunet.

Sâmbătă, diplomați occidentali, inclusiv americani și europeni, precum și din țări africane și latino-americane, au vizitat locul pentru a depune flori și au ținut un minut de reculegere.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro