Sari direct la conținut

Salvat de iPhone. Un cuplu a supraviețuit după ce a plonjat cu mașina într-un canion din California

HotNews.ro
iPhone 14, Foto: SYSPEO / Sipa Press / Profimedia
iPhone 14, Foto: SYSPEO / Sipa Press / Profimedia

Doi tineri au scăpat cu viața după ce au căzut cu mașina în gol 100 de metri într-un canion din California, relatează Insider. Deși nu aveau semnal de telefonie mobilă, au fost salvați după ce smartphone-ul lor a detectat căderea.

Cloe Fields și iubitul ei, Christian Zelada, se plimbau cu mașina prin Pădurea Națională Angeles, așa cum făceau adesea, când un șofer insistent i-a cloxanat pentru a se da la o parte pentru o depășire periculoasă pe drumul plin de serpetine.

După ce i-au făcut loc să treacă, șoferul a pierdut controlul mașinii și a ieșit în decor, plonjând 100 de metri în gol, supraviețuind miraculos după ce au aterizat cu plafonul autoturismului în jos în zona plină de pietre.

Cei doi au scăpat cu câteva tăieturi și vânătăi, însă nu aveau semnal la telefon pentru a chema ajutor.

Dar un mesaj îi apăruse tinerei oricum pe telefon, un iPhone 14, în care era atenționată că a fost detectat un accident și că trebuie să gliseze pentru a contacta serviciile de urgență.

Cei doi au început să facă schimb de mesaje cu serviciul de urgență, explicând ce s-a întâmplat și spunând că au nevoie de ajutor. Persoana de la celălalt capăt al firului le-a spus ce să facă pentru a ajuta la transmiterea informațiilor despre locația lor.

În 30 de minute, tinerii au fost scoși din canion cu ajutorul unui elicopter.

Mesajul care a apărut pe telefonul iPhone făcea parte din noua funcție SOS urgențe prin satelit de la Apple, care dispune de software-ul Crash Detection și Fall Detection și folosește sateliții pentru a contacta serviciile de urgență atunci când un iPhone se află în afara razei de acțiune.

Funcția conectează utilizatorul iPhone-ului la un centru de apeluri de urgență, care poate colecta informații și anunța serviciile de salvare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro