Sari direct la conținut

Replica lui Nicușor Dan după ce a fost acuzat că blochează reconstrucţiei Stadionului Dinamo

HotNews.ro
Nicuşor Dan, Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Nicuşor Dan, Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Acuzat de contracandidatul său PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, că blochează lucrările de reconstrucție la Stadionul Dinamo, Nicușor Dan reacționează și spune că este „o minciună grosolană” că suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Sector 2 a dus la blocarea construcțiilor de la Complexul Sportiv Dinamo.

Primarul Capitralei spune, într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook, că reconstrucția Stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ, pentru că complexele și bazele sportive sunt prevăzute distinct în Planul Urbanistic General (PUG), document aprobat în anul 2000 și care este în vigoare în prezent.

„În plus, stadionul nu se află în zonă protejată, astfel că Primăria de sector este cea care are competență pentru autorizarea construcțiilor de orice natură pentru acest obiectiv. Exemple de acest fel sunt stadionul nou Steaua și stadionul nou Rapid, ambele reconstruite pe același amplasament, fără PUZ, prin autorizare directă. Mai mult, vă aduc aminte ca noul stadion Dinamo trebuia teoretic să fie gata înainte de Euro 2020, când PUZ Sector 2 nici nu era aprobat”, afirmă Nicușor Dan.

El le recomandă celor care vor să consulte regulamentul PUG.

Nicușor Dan a reacționat astfel după ce liberalul Sebastian Burduja, contracandidatul său la Primăria Capitalei, l-a acuzat că blochează reconstrucția Stadionului Dinamo.

„Deciziile primarului fac imposibilă construcția noii arene. Blocarea construcției stadionului Dinamo nu este doar despre răul făcut suporterilor unei echipe de tradiție. Este vorba despre un rău făcut tuturor bucureștenilor, care au dreptul să facă sport și să se bucure de sportul rege. Este pur și simplu absurd ca Nicușor Dan să blocheze acest proiect, așteptat de ani de zile de foarte mulți români”, a sris Burduja pe Facebook.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro