Sari direct la conținut

Hersonul nu mai are energie electrică în urma bombardamentelor rusești – guvernator

HotNews.ro
Soldați ucraineni în Herson, Foto: Ashley Chan/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
Soldați ucraineni în Herson, Foto: Ashley Chan/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Orașul ucrainean Herson, recent eliberat, a rămas fără energie electrică după bombardamentele intense ale forțelor ruse, a declarat joi guvernatorul regional, informează Reuters.

Herson, care a îndurat săptămâni întregi fără utilități, precum apa curentă și curent, și-a recăpătat parțial alimentarea cu energie electrică săptămâna trecută, după ce forțele ucrainene au recucerit orașul din sudul țării de la forțele rusești la începutul lunii noiembrie.

Iaroslav Yanushevych, guvernatorul regiunii Herson, a dat vina pe bombardamentele rusești pentru noua întrerupere a curentului electric și a spus că lucrătorii din domeniul energiei lucrează pentru a rezolva problema.

După ce au trăit sub ocupație rusă timp de aproape nouă luni, locuitorii din Herson se confruntă acum cu pericolul unor bombardamente regulate în unele părți ale orașului din partea trupelor rusești care s-au retras doar pe malul opus al râului Nipru.

Rusia ar fi retras soldații din regiunea Herson

Și alte orașe ucrainene suferă întreruperi de energie electrică în urma atacurilor aeriene rusești.

Statul Major General ucrainean a declarat, în actualizarea sa zilnică privind luptele, că numărul soldaților ruși și al echipamentelor militare a scăzut în Oleshky, un oraș situat nu departe de Herson, pe partea controlată de Rusia a râului Nipru.

„Trupele inamice au fost retrase din anumite așezări din regiunea Herson și s-au dispersat în pădure de-a lungul tronsonului autostrăzii Oleshky – Hola Prystan”, a precizat Statul Major General ucrainean, referindu-se la o autostradă care este aproximativ paralelă cu râul pe teritoriul controlat de Rusia.

„Cea mai mare parte a trupelor sunt personal mobilizat”, mai susține armata ucraineană.

Urmărește ultimele evoluții din a 281-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro