Sari direct la conținut

Un rus nemulțumit de mobilizare l-a bătut și înjurat pe comandantul din regiunea Moscova. Ce pedeapsă aspră riscă acum – VIDEO

HotNews.ro
Un rus nemulțumit de mobilizare l-a bătut și înjurat pe comandantul din regiunea Moscova. Ce pedeapsă aspră riscă acum – VIDEO

Un tribunal militar a decis arestarea preventivă a unui rus mobilizat, Alexander Leșkov, care este acuzat că a bătut un comandant după ce a fost chemat sub arme în urma ordinului dat de Vladimir Putin în luna septembrie, potrivit publicației ruse economice Kommersant. Bărbatul riscă acum să stea 15 ani după gratii.

Bărbatul este acuzat că l-a bătut pe comandantul său, locotenent-colonelul din regiunea Moscova, și că l-a insultat în timp ce trebuia să-și îndeplinească îndatoririle de serviciu militar, a precizat avocatul Anri Tsiskarishvili pentru agenția rusă de presă TASS.

Incidentul a avut loc în timpul unui exercițiu iar o înregistrare video a altercației dintre mobilizați și comandant a apărut pe un canal de Telegram, apoi pe rețelele de socializare.

Totul de întâmplă la un centru de pregătire din apropierea Moscovei în care soldați nervoși de lipsa echipamentelor și a pregătirii au înconjurat un ofițer.

Bărbații mobilizați surprinși în imagini s-au plâns și că, în loc de antrenament de luptă, erau învățați să mărșăluiască în formație.

Potrivit anchetatorilor, Alexander Leșkov are acum dosar penal după ce și-a arătat nemulțumirea față de cum sunt instruiți mobilizații, dar și pentru echipamentul și pregătirea pe care o primesc „într-un mod jignitor și folosind un limbaj vulgar”.

În timpul altercației, soldatul rus i-ar fi suflat fum de țigară în fața locotenent-colonelului Mazanov, comandantul a încercat să îl împingă, iar mobilizatul nemulțumit l-a lovit în piept.

Mobilizarea parțială în Rusia s-a desfășurat între 21 septembrie și 28 octombrie la ordinul președintelui rus Vladimir Putin, care a susținut că au fost chemați 318.000 de rezerviști.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro