Sari direct la conținut

A murit Sven-Goran Eriksson, o legendă a fotbalului

HotNews.ro
A murit Sven-Goran Eriksson, o legendă a fotbalului
Sven-Goran Eriksson a murit la vârsta de 76 de ani, FOTO: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Tehnicianul suedez Sven-Goran Eriksson a murit de cancer pancreatic la vârsta de 76 de ani, a anunțat luni familia sa într-un comunicat citat de presa britanică și News.ro.

„Sven-Goran Eriksson a decedat. După o lungă boală, SGE a murit în cursul dimineţii acasă, înconjurat de familie”, a anunţat familia sa, într-un comunicat.

El a fost primul antrenor străin din istoria naţionalei Angliei (2001-2006).

Suedezul a condus 12 cluburi, printre care Manchester City, Leicester, Roma şi Lazio, câştigând 18 trofee.

Eriksson a condus, de asemenea, Mexic, Coasta de Fildeş şi Filipine.

După ce s-a retras ca jucător la vârsta de 27 de ani, Eriksson şi-a început cariera de manager la Degerfors în 1977, înainte de a se alătura echipei suedeze Goteborg, unde a câştigat titlu, două cupe ale Suediei şi Cupa UEFA 1981.

El a continuat apoi la Benfica, precum şi să conducă echipele italiene Roma, Fiorentina, Sampdoria şi Lazio – unde a câştigat şapte trofee, inclusiv titlul din Serie A, două Cupe ale Italiei şi Cupa Cupelor.

Eriksson, mesaj de adio într-un documentar difuzat în streaming

„Am avut o viaţă frumoasă. Poate prea frumoasă”. Aflat pe patul de moarte, Eriksson a transmis un emoţionant mesaj de adio în documentarul Sven, care este din 23 august pe Prime Video.

„Cred că tuturor ne este teamă de ziua în care vom muri, dar viaţa este şi moarte”, a spus el.

„Sper că, la final, oamenii vor spune: da, a fost un om bun, dar nu toată lumea va spune asta. Sper că vă veţi aminti de mine ca de un om pozitiv care a încercat să facă tot ce a putut. Să nu vă pară rău, doar să zâmbiţi. Mulţumesc pentru tot, antrenorilor, jucătorilor, publicului, a fost fantastic. Aveţi grijă de voi şi de viaţa voastră. Şi trăiţi-o”, a îndemnat suedezul.

Antrenorul și-a împlinit un vis de o viață anul acesta

În martie, el a preluat conducerea lui Liverpool pentru un meci amical cu Ajax Amsterdam, alături de o serie de legende ale celor două cluburi.

Suedezul însuşi îşi exprimase această dorinţă după ce şi-a anunţat public boala în ianuarie 2024. După meci, el şi-a declarat încă o dată dragostea pentru Liverpool:

„Când eram antrenor, am visat mereu la Liverpool, dar nu s-a întâmplat niciodată. Am fost aproape o dată şi au existat discuţii acum câţiva ani. Dar nu s-a întâmplat niciodată. Dar acum se întâmplă!”.

INTERVIURILE HotNews.ro