Sari direct la conținut

A treia zi de căutări în cazul copiilor dați dispăruți de afaceristul Adrian Marțian. Mai multe semne de întrebare în anchetă

HotNews.ro
A treia zi de căutări în cazul copiilor dați dispăruți de afaceristul Adrian Marțian. Mai multe semne de întrebare în anchetă
Echipaj de poliție Foto: Vlad Ispas / Alamy / Alamy / Profimedia

Căutările în cazul celor trei copii ai omului de afaceri Adrian Marțian, dați dispăruți luni după-amiază, continuă iar operațiunile au fost extinse și în județele învecinate, transmite Agerpres.

Cei trei copii din satul Sântandrei, oraşul Simeria, sunt daţi în urmărire naţională. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

„În legătură cu dispariţia acelor trei minori de pe raza localităţii Simeria, poliţiştii, la momentul actual, desfăşoară ample activităţi investigative şi de căutare pentru localizarea acestora. Au fost constituite mai multe echipe de căutare la faţa locului şi au fost alertate toate structurile operative din judeţ, fiind luate măsuri pentru extinderea verificărilor şi în judeţele limitrofe. Încă de la data semnalării dispariţiei acestora, cei trei minori au fost daţi în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.

Apel către populație pentru găsirea copiilor

Poliţiştii continuă investigaţiile pentru stabilirea tuturor circumstanţelor dispariţiei celor trei copii sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva.

„Facem încă o dată un apel la toţi cetăţenii care deţin informaţii ce ar putea ajuta la găsirea celor trei minori să contacteze de urgenţă Poliţia la numărul unic 112. Vă asigurăm că vom folosi toate resursele disponibile pentru a-i găsi cât mai curând pe cei trei micuţi şi a garanta siguranţa acestora”, a afirmat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Cei trei fraţi din satul Sântandrei, două fetiţe şi un băieţel, cu vârstele de 7, 9 şi 11 ani, au fost daţi dispăruţi luni după-amiază, după ce tatăl lor a fost anunţat de bona minorilor că aceştia sunt de negăsit.

Părinții se judecă pentru custodie

Tatăl copiilor, Adrian Marțian, este un controversat om de afaceri din Cluj, fost patron al echipei UTA în perioada 2013-2015, potrivit Arad Online.

Înainte de a conduce echipa de fotbal, Marțian a fost asociat cu Adrian Mutu la o fabrică de biodiesel, care a intrat ulterior în faliment.

„Printr-o escrocherie de milioane de euro m-a deposedat de fabrica de biodisel. L-au interesant doar femeile şi băutura, venea beat şi voma la antrenamente!”, spunea Adrian Marțian în 2014, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Părinţii s-au despărţit şi se judecă acum pentru custodie, potrivit Observator News. Tribunalul a decis ca micuții să locuiască cu mama lor, însă aceștia refuză. Cazul lor este în atenția Protecției Copilului.

„Pe parcursul monitorizării, bona a fost identificată alături de minori, de fiecare dată. Nu pleca de lângă copii şi copiii nu se lăsau de către bonă. La ultima vizită de vineri au fost identificaţi cu o terţă persoană, nicidecum cu bona, care nu era la faţa locului”, a declarat Geanina Ianc, director DGASPC Hunedoara.

Videoclip cu cei trei copii

Bărbatul avea interdicţie să se apropie de cei trei copii și s-a mutat într-o rulotă la 150 de metri de casa unde micuții locuiau cu o bonă.

Marţi după-amiază, în spaţiul public a apărut o înregistrare video în care copiii susţin că doresc să stea cu tatăl lor, filmuleţul fiind analizat de către poliţişti pentru a se stabili veridicitatea acestuia şi dacă sunt elemente care pot ajuta la identificarea celor trei minori.

Adrian Marțian a susținut că a primit înregistrarea video și a trimis-o poliției și presei. El dă vina pe fosta parteneră.

„Roxana, degeaba i-ai pus pe oamenii ăştia să ne ia să ne ducă la tine. Noi nu vrem la tine. Oamenii ăştia ne-au minţit că ne duc la tati, dar de fapt la tine au vrut să ne ducă”, spune fetiţa cea mare în clipul apărut și pe rețelele de socializare, referindu-se la mama ei.

INTERVIURILE HotNews.ro